.

Cod COR lipitor lentile si prisme


Cod COR lipitor lentile si prisme

Cod COR: lipitor lentile si prisme

Cod COR: 731108 - lipitor lentile si prisme


Meseria de lipitor lentile si prisme face parte din grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie.

Istoria meseriei de lipitor lentile si prisme

Meseria de lipitor lentile si prisme a fost practicata de mii de ani, incepand cu vechii greci si romani. Acestia au folosit lentile pentru a construi instrumente optice precum lupa si telescopul. In secolul al XVII-lea, oamenii de stiinta au inceput sa foloseasca lentile pentru a construi microscopul. In secolul al XIX-lea, tehnica de lipire a lentilelor si prismelor a devenit mai sofisticata, iar in secolul al XX-lea, tehnologia a evoluat si mai mult, permitand lipitorilor sa produca lentile si prisme de inalta calitate. In prezent, lipitorii lentilelor si prismelor folosesc tehnologii avansate pentru a produce produse optice de inalta precizie.

Model fisa de post: lipitor lentile si prisme

Fisa de post pentru meseria de lipitor lentile si prisme


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lipitor lentile si prisme, cod COR 731108


Grupa de baza: 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

FISA DE POST

Titlu post: Lipitor lentile si prisme

Departament: Productie

Locatie: ___________

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente specializate pentru a lipi lentile si prisme

Verifica lentile si prisme pentru a se asigura ca sunt lipite corect

Asambleaza lentile si prisme in conformitate cu specificatiile producatorului

Utilizeaza echipamente de masurare pentru a verifica dimensiunile si calitatea produselor finite

Urmareste si respecta procedurile de productie si standardele de calitate

Mentine un mediu de lucru curat si organizat

Respecta toate regulile de securitate si sanatate la locul de munca

Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul productiei

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor de masurare

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de urmarire a detaliilor

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de urmarire a procedurilor si standardelor de calitate

Abilitati de urmarire a regulilor de securitate si sanatate la locul de munca

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7311 Muncitori calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie

  Muncitorii calificati in fabricarea/repararea instrumentelor si aparatelor de precizie confectioneaza, calibreaza, repara, intretin, regleaza si monteaza ceasuri de mana mecanice, pendule, instrumente si echipamente de precizie nautice, meteorologice, optice, ortopedice si, de asemenea, se ocupa cu reglarea acestora pentru o functionare corecta.

 • COD

  COD COR 731108 - lipitor lentile si prisme