.

Cod COR lipitor si protejator spete


Cod COR lipitor si protejator spete

Cod COR: lipitor si protejator spete

Cod COR: 721427 - lipitor si protejator spete


Meseria de lipitor si protejator spete face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de lipitor si protejator spete

Meseria de lipitor si protejator spete a fost practicata in Europa de-a lungul secolelor. Aceasta meserie a fost folosita pentru a proteja documentele si obiectele de valoare de deteriorare si furt. Lipitorii si protejatorii spete au folosit materiale precum ceara, piele, hartie si metal pentru a proteja documentele si obiectele de valoare. Acestia au folosit, de asemenea, diferite tehnici de lipire si cusut pentru a asigura protectia. Meseria a fost folosita in special in Europa de Est si de Sud-Est, unde documentele si obiectele de valoare erau adesea expuse la furt si deteriorare. In prezent, meseria de lipitor si protejator spete este folosita in intreaga lume pentru a proteja documentele si obiectele de valoare.

Model fisa de post: lipitor si protejator spete

Fisa de post pentru meseria de lipitor si protejator spete


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lipitor si protejator spete, cod COR 721427


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

Titlu post: Lipitor si protejator spete

Descrierea postului:

Executa operatiile de lipire si protejare a spetelor in conformitate cu specificatiile tehnice si procedurile de lucru;

Verifica calitatea produselor finite si asigura respectarea standardelor de calitate;

Asigura curatarea si intretinerea echipamentelor si a spatiului de lucru;

Respecta procedurile de securitate si sanatate in munca;

Respecta termenele limita si volumul de productie;

Participa la inventarierea produselor finite si a materialelor;

Executa alte sarcini conexe, conform instructiunilor primite.

Cerinte:

Experienta anterioara in domeniul lipiturilor si protejarii spetelor;

Abilitati de lucru in echipa;

Abilitati de comunicare;

Abilitati de organizare si planificare;

Atentie la detalii;

Capacitatea de a lucra in conditii de stres;

Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721427 - lipitor si protejator spete