.

Cod COR logoped


Cod COR logoped

Cod COR: logoped

Cod COR: 226603 - logoped


Meseria de logoped face parte din grupa de baza: 2266 Audiologi si specialisti in logopedie.

Istoria meseriei de logoped

Logopedia este o profesie relativ noua, care se ocupa cu tratarea tulburarilor de vorbire si limbaj. Aceasta profesie a inceput sa se dezvolte in anii 1800, cand medicii au inceput sa se concentreze asupra tratarii tulburarilor de vorbire si limbaj. in anii 1920, logopedia a devenit o profesie recunoscuta, iar in anii 1940, primul program de logopedie a fost introdus in Statele Unite. De atunci, logopedia a evoluat si s-a dezvoltat, devenind o profesie importanta in tratarea tulburarilor de vorbire si limbaj. Logopedia se ocupa acum de tratarea unor tulburari precum disfonie, afazie, disartrie, tulburari de articulare si tulburari de intelegere si exprimare a limbajului. Logopedia se bazeaza pe principiile stiintifice si se bazeaza pe evaluarea si tratarea tulburarilor de vorbire si limbaj prin metode specifice.

Model fisa de post: logoped

Fisa de post pentru meseria de logoped


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: logoped, cod COR 226603


Grupa de baza: 2266 Audiologi si specialisti in logopedie

Titlu post: Logoped

Descrierea postului:
Logopedul este responsabil pentru evaluarea, diagnosticarea si tratamentul tulburarilor de comunicare, limbaj si vorbire. Acesta lucreaza cu copii si adulti care au probleme de vorbire, limbaj, intelegere si comunicare. Logopedul poate lucra intr-un cadru medical, scolar sau privat.

Responsabilitati:
- Evaluarea si diagnosticarea tulburarilor de comunicare, limbaj si vorbire
- Dezvoltarea si implementarea planurilor de tratament individualizate
- Lucrul cu pacientii pentru a imbunatati abilitatile de comunicare, limbaj si vorbire
- Colaborarea cu alti profesionisti din domeniul sanatatii si educatiei pentru a asigura o abordare integrata a tratamentului
- ntocmirea de rapoarte si documentatii pentru a urmari progresul pacientilor
- Participarea la formarea si educatia parintilor, profesorilor si altor membri ai comunitatii cu privire la tulburarile de comunicare, limbaj si vorbire

Cerinte:
- Licenta in logopedie
- Experienta in evaluarea si tratamentul tulburarilor de comunicare, limbaj si vorbire
- Abilitati excelente de comunicare si relationare cu pacientii si familiile acestora
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu interdisciplinar si de a colabora cu alti profesionisti din domeniul sanatatii si educatiei
- Abilitati de organizare si gestionare a timpului
- Cunostinte de baza in utilizarea tehnologiei si a echipamentelor specifice logopediei

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Asigurare medicala si de viata
- Program flexibil de lucru
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si formare continua
- Mediu de lucru placut si stimulant

Acestea sunt doar cateva dintre responsabilitatile si cerintele pentru postul de logoped. n functie de locul de munca si de nevoile pacientilor, pot exista si alte responsabilitati si cerinte specifice.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 22

  Subgrupa Majora 22

  Specialisti in domeniul sanatatii

  Specialistii in domeniul sanatatii coordoneaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale, aplica cunostintele stiintifice referitoare la medicina, asistenta medicala, stomatologie, medicina veterinara, farmacie si promovarea sanatatii.

 • 226

  Grupa Minora 226

  Alti specialisti in domeniul sanatatii

  Alti specialisti din domeniul sanatatii furnizeaza servicii de sanatate legate de medicina dentara, farmacie, sanatatea si igiena mediului, sanatatea si securitatea la locul de munca, fizioterapie, nutritie, auz, vorbire, vedere, terapii de reabilitare. Aceasta grupa minora include toti specialistii din domeniul sanatatii umane, cu exceptia medicilor de medicina de familie si a medicilor specialisti, practicienilor din medicina complementara/alternativa, veterinarilor, asistentilor medicali generalisti, moaselor si paramedicilor.

 • COR

  Grupa de baza 2266 Audiologi si specialisti in logopedie

  Audiologii si specialistii in logopedie evalueaza, gestioneaza si trateaza tulburarile fizice care afecteaza auzul uman, vorbirea, comunicarea si capacitatea de inghitire. Acestia recomanda dispozitive de corectie sau terapii de reabilitare pentru probleme cum ar fi pierderea auzului, tulburari de vorbire, precum si probleme senzoriale si neuronale si, de asemenea, ofera consiliere privind siguranta auzului si o comunicare mai buna.

 • COD

  COD COR 226603 - logoped