.

Cod COR lucrator la prelucrarea pestelui


Cod COR lucrator la prelucrarea pestelui

Cod COR: lucrator la prelucrarea pestelui

Cod COR: 751106 - lucrator la prelucrarea pestelui


Meseria de lucrator la prelucrarea pestelui face parte din grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui.

Istoria meseriei de lucrator la prelucrarea pestelui

Meseria de lucrator la prelucrarea pestelui este una veche, care se remarca prin istoria sa lunga si bogata. A inceput in anii 1700, cand pescarii din Europa de Nord au inceput sa prelucreze pestele pe care il prindeau pentru a-l vinde pe piata. Acestia foloseau metode simple, cum ar fi curatarea, taiatul si pregatirea pestelui pentru a fi vandut. In timp, tehnologia si cunostintele au evoluat, iar lucratorii la prelucrarea pestelui au inceput sa foloseasca masini si echipamente specializate pentru a prelucra pestele. Acestia au devenit mai eficienti si au putut prelucra mai mult peste intr-un timp mai scurt. In prezent, lucratorii la prelucrarea pestelui folosesc tehnologii avansate pentru a prelucra pestele in mod eficient si sigur.

Model fisa de post: lucrator la prelucrarea pestelui

Fisa de post pentru meseria de lucrator la prelucrarea pestelui


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lucrator la prelucrarea pestelui, cod COR 751106


Grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

Titlu post: Lucrator la prelucrarea pestelui

Descrierea postului:

Lucratorul la prelucrarea pestelui este responsabil pentru prelucrarea pestelui, inclusiv curatarea, taiatul, pregatirea si ambalarea produselor din peste. Acesta trebuie sa respecte toate standardele de calitate si sa se asigure ca produsele sunt pregatite si ambalate in mod corespunzator.

Responsabilitati:

- Curata si taie pestele in conformitate cu standardele de calitate

- Pregateste produsele din peste pentru ambalare

- Asigura-te ca produsele sunt ambalate corespunzator

- Monitorizeaza si mentine standardele de calitate

- Respecta toate regulile si procedurile de siguranta

- Urmareste si raporteaza orice probleme sau defecte

- Respecta toate regulile si procedurile de igiena

- Urmareste si raporteaza orice probleme de calitate

- Respecta toate regulile si procedurile de productie

- Urmareste si raporteaza orice probleme de productie

- Respecta toate regulile si procedurile de ambalare

- Urmareste si raporteaza orice probleme de ambalare

- Respecta toate regulile si procedurile de depozitare

- Urmareste si raporteaza orice probleme de depozitare

Cerinte:

- Experienta anterioara in prelucrarea pestelui

- Cunostinte despre standardele de calitate si igiena

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor

-

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 751

  Grupa Minora 751

  Muncitori calificati in industria alimentara

  Muncitorii calificati din industria alimentara se ocupa cu sacrificarea animalelor, prelucrarea si pregatirea acestora si a produselor alimentare conexe pentru consumul uman si animalier, prepararea de diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse fainoase, procesarea si conservarea fructelor, legumelor si produselor alimentare similare, degustarea si clasificarea diferitelor produse alimentare si bauturi sau pregatirea tutunului si fabricarea de produse din tutun.

 • COR

  Grupa de baza 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

  Macelarii si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui se ocupa cu sacrificarea animalelor, curatarea, taierea si pregatirea carnii si a pestelui, dezosarea si pregatirea produselor alimentare sau conservarea carnii, pestelui si altor produse alimentare prin uscare, sarare ori afumare.

 • COD

  COD COR 751106 - lucrator la prelucrarea pestelui