.

Cod COR lumanarar


Cod COR lumanarar

Cod COR: lumanarar

Cod COR: 731713 - lumanarar


Meseria de lumanarar face parte din grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale.

Istoria meseriei de lumanarar

Meseria de lumanarar a existat de mii de ani, incepand cu Egiptul Antic. Acolo, lumanarile erau folosite pentru a ilumina templele si casele. In Evul Mediu, lumanarile erau folosite pentru a ilumina bisericile si casele, iar lumanararii erau responsabili de fabricarea lumanarilor. Acestia foloseau ceara de albine, grasimi animale si uleiuri vegetale pentru a face lumanari. In secolul al XVIII-lea, lumanararii au inceput sa foloseasca parafina si ceara de soia pentru a face lumanari. Acestea erau mai ieftine si mai usor de fabricat decat lumanarile traditionale. In prezent, lumanararii folosesc o varietate de materiale pentru a face lumanari, inclusiv parafina, ceara de albine, ceara de soia si uleiuri esentiale.

Model fisa de post: lumanarar

Fisa de post pentru meseria de lumanarar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: lumanarar, cod COR 731713


Grupa de baza: 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

Nume post: Lumanarar

Descrierea postului:
Lumanararul este responsabil pentru fabricarea si comercializarea lumanarilor. Acesta trebuie sa cunoasca tehnicile de fabricare a lumanarilor si sa aiba cunostinte despre materialele folosite pentru a le fabrica.

Responsabilitati:
- Fabricarea lumanarilor conform specificatiilor clientilor
- Verificarea calitatii lumanarilor inainte de a fi livrate
- Asigurarea ca lumanarile sunt fabricate in conformitate cu standardele de calitate
- Mentinerea unui inventar adecvat al materialelor si produselor finite
- Asigurarea ca lumanarile sunt livrate la timp si in conditii optime
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

Cerinte:
- Experienta anterioara in fabricarea lumanarilor
- Cunostinte despre materialele folosite pentru fabricarea lumanarilor
- Abilitati de comunicare si relationare
- Abilitati de organizare si planificare
- Abilitati de lucru in echipa
- Abilitati de rezolvare a problemelor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7317 Muncitori calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale

  Muncitorii calificati in executarea de produse artizanale din lemn si alte materiale aplica tehnici traditionale, cum ar fi uscarea, impregnarea pentru a pregati lemnul, paiele, trestia, stuful, piatra, argila (lutul), scoicile si alte materiale, precum si sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea, pictarea sau ornamentarea diverselor articole pentru uzul personal ori gospodaresc sau pentru scopuri decorative. tesatorii, fabricantii de pensule si lucratorii asimilati acestora selecteaza si pregatesc materiale, cum ar fi fibre uscate (par), nailon, tesaturi, lemn, sarma, pentru a face mobilier de rachita, pensule, maturi si o impletitura variata a diferitelor tipuri de cosuri.

 • COD

  COD COR 731713 - lumanarar