.

Cod COR macelar


Cod COR macelar

Cod COR: macelar

Cod COR: 751103 - macelar


Meseria de macelar face parte din grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui.

Istoria meseriei de macelar

Meseria de macelar dateaza din antichitate, cand oamenii au inceput sa foloseasca animalele pentru hrana. Acestia au inceput sa taie carnea si sa o pregateasca pentru a fi consumata. In Evul Mediu, macelarii au devenit mai specializati si au inceput sa foloseasca instrumente mai sofisticate pentru a prelucra carnea. Acestia au dezvoltat tehnici de prelucrare a carnii si au inceput sa foloseasca diferite condimente si sa adauge arome pentru a face carnea mai gustoasa. In zilele noastre, macelarii folosesc tehnologii avansate pentru a prelucra carnea si pentru a oferi produse de calitate superioara. Acestia folosesc masini specializate pentru a taia carnea si pentru a pregati produse precum cotlete, carnati si alte produse din carne.

Model fisa de post: macelar

Fisa de post pentru meseria de macelar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: macelar, cod COR 751103


Grupa de baza: 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

Titlu post: Macelar

Descrierea postului:

Macelarul este responsabil pentru prelucrarea carnii si prepararea produselor din carne. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre modul de prelucrare a carnii si sa fie capabil sa pregateasca produse din carne in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Responsabilitati:

Preluarea si prelucrarea carnii in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Prepararea produselor din carne, cum ar fi carnati, hamburgeri, salamuri, etc.

Asigurarea ca produsele sunt pregatite in mod corespunzator si in conformitate cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Mentinerea curateniei si a ordinii in zona de lucru.

Asigurarea ca produsele sunt etichetate corespunzator si depozitate in mod corespunzator.

Monitorizarea stocurilor si a inventarului.

Asigurarea ca produsele sunt livrate la timp si in conditii de siguranta.

Mentinerea unei bune relatii cu clientii si furnizorii.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea carnii si prepararea produselor din carne.

Cunostinte despre modul de prelucrare a carnii si despre standardele de calitate si siguranta alimentara.

Abilitati de comunicare si relationare.

Abilitati de organizare si planificare.

Abilitati de lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 751

  Grupa Minora 751

  Muncitori calificati in industria alimentara

  Muncitorii calificati din industria alimentara se ocupa cu sacrificarea animalelor, prelucrarea si pregatirea acestora si a produselor alimentare conexe pentru consumul uman si animalier, prepararea de diferite tipuri de paine, prajituri si alte produse fainoase, procesarea si conservarea fructelor, legumelor si produselor alimentare similare, degustarea si clasificarea diferitelor produse alimentare si bauturi sau pregatirea tutunului si fabricarea de produse din tutun.

 • COR

  Grupa de baza 7511 Macelari si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui

  Macelarii si alti lucratori in prelucrarea carnii si pestelui se ocupa cu sacrificarea animalelor, curatarea, taierea si pregatirea carnii si a pestelui, dezosarea si pregatirea produselor alimentare sau conservarea carnii, pestelui si altor produse alimentare prin uscare, sarare ori afumare.

 • COD

  COD COR 751103 - macelar