.

Cod COR maestru de balet


Cod COR maestru de balet

Cod COR: maestru de balet

Cod COR: 265304 - maestru de balet


Meseria de maestru de balet face parte din grupa de baza: 2653 Dansatori si coregrafi.

Istoria meseriei de maestru de balet

Maestrul de balet este un profesionist care se ocupa de instruirea si antrenarea dansatorilor de balet. Aceasta meserie a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVII-lea, cand baletul a devenit o forma de divertisment populara in Europa. Maestrul de balet a fost responsabil pentru instruirea dansatorilor si pentru crearea coregrafiei. Acesta a fost, de asemenea, responsabil pentru alegerea muzicii si a costumelor pentru spectacole. in prezent, maestrul de balet este responsabil pentru instruirea dansatorilor si pentru crearea coregrafiei, precum si pentru alegerea muzicii si a costumelor pentru spectacole. Acesta trebuie sa aiba o intelegere profunda a tehnicilor de balet si sa fie capabil sa comunice eficient cu dansatorii.

Model fisa de post: maestru de balet

Fisa de post pentru meseria de maestru de balet


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: maestru de balet, cod COR 265304


Grupa de baza: 2653 Dansatori si coregrafi

Fisa de post pentru meseria de Maestru de Balet

Descrierea postului:
Maestrul de balet este responsabil pentru pregatirea si instruirea dansatorilor intr-un ansamblu de balet. El sau ea trebuie sa aiba o cunoastere profunda a tehnicii de balet si sa fie capabil sa transmita aceasta cunoastere intr-un mod eficient si eficace. Maestrul de balet trebuie sa fie capabil sa lucreze cu dansatorii de toate nivelurile si sa-i ajute sa-si imbunatateasca tehnica si sa-si dezvolte abilitatile artistice.

Responsabilitati:
- Pregatirea si instruirea dansatorilor intr-un ansamblu de balet
- Dezvoltarea si implementarea programelor de antrenament pentru dansatori
- Lucrul cu coregraful pentru a dezvolta si a pune in scena productii de balet
- Monitorizarea progresului dansatorilor si oferirea de feedback si indrumare pentru a-i ajuta sa-si imbunatateasca tehnica si sa-si dezvolte abilitatile artistice
- Participarea la repetitii si spectacole pentru a asigura ca dansatorii sunt pregatiti si ca productiile sunt de inalta calitate
- Colaborarea cu alti membri ai echipei artistice, inclusiv cu scenografi si designeri de costume, pentru a asigura o productie coerenta si de calitate

Cerinte:
- Experienta anterioara in dansul de balet si cunoastere profunda a tehnicii de balet
- Abilitati excelente de comunicare si de predare
- Capacitatea de a lucra cu dansatorii de toate nivelurile si de a-i ajuta sa-si imbunatateasca tehnica si sa-si dezvolte abilitatile artistice
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu de echipa si de a colabora cu alti membri ai echipei artistice
- Flexibilitate si capacitatea de a lucra intr-un program variabil, inclusiv in weekend-uri si in timpul sarbatorilor

Educatie si experienta:
- Diploma in dans sau experienta echivalenta in dansul de balet
- Experienta anterioara in instruirea dansatorilor de balet
- Experienta in punerea in scena a productiilor de balet este un avantaj

Salariu:
Salariul pentru un maestru de balet variaza in functie de experienta, locatie si dimensiunea ansamblului de balet. n general, salariul poate varia intre 2000 si 5000 de euro pe luna.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 26

  Subgrupa Majora 26

  Specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Specialistii in domeniul juridic, social si cultural efectueaza cercetari, imbunatatesc sau dezvolta concepte, teorii si metode operationale ori aplica cunostintele referitoare la lege, la stocarea si regasirea de informatii si artefacte, psihologie, asistenta sociala, politica, economie, istorie, religie, limbaj, sociologie si alte stiinte, precum si la arte si divertisment.

 • 265

  Grupa Minora 265

  Autorii, jurnalistii si lingvistii concep si creeaza lucrari literare, interpreteaza si comunica stirile si informatiile publice prin intermediul mass-mediei si traduc sau interpreteaza dintr-o limba in alta.

  Artistii creatori si actorii comunica idei, impresii si fapte intr-o gama larga de mijloace media pentru a realiza efecte speciale, interpreteaza o compozitie, cum ar fi o partitura muzicala sau un scenariu, gazduiesc prezentarea unei asemenea interpretari si a altor evenimente media.

 • COR

  Grupa de baza 2653 Dansatori si coregrafi

  Dansatorii si coregrafii concep, creeaza sau interpreteaza dansurile.

 • COD

  COD COR 265304 - maestru de balet