.

Cod COR maestru de lumini


Cod COR maestru de lumini

Cod COR: maestru de lumini

Cod COR: 343504 - maestru de lumini


Meseria de maestru de lumini face parte din grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural.

Istoria meseriei de maestru de lumini

Maestrul de lumini este un profesionist care se ocupa de crearea si controlul luminilor folosite in spectacole de teatru, muzica, film si televiziune. Meseria de maestru de lumini a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920, cand tehnologia de iluminat a inceput sa se dezvolte. Maestrul de lumini a fost responsabil pentru crearea si controlul luminilor folosite in spectacole, precum si pentru a se asigura ca lumina este folosita in mod corespunzator pentru a crea efectele dorite. Acest lucru a necesitat cunostinte si abilitati in domeniul tehnologiei de iluminat, precum si intelegerea modului in care lumina poate fi folosita pentru a crea efecte dramatice. in prezent, maestrul de lumini foloseste tehnologii avansate, cum ar fi LED-uri si lumini cu laser, pentru a crea efecte dramatice si spectaculoase.

Model fisa de post: maestru de lumini

Fisa de post pentru meseria de maestru de lumini


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: maestru de lumini, cod COR 343504


Grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

Fisa de post pentru meseria de: Maestru de lumini

Descrierea postului:

Maestrul de lumini este responsabil pentru proiectarea, instalarea, programarea si controlul sistemelor de iluminat pentru evenimente, spectacole, concerte, teatre si alte productii live. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a echipamentelor de iluminat si a tehnologiilor de control, precum si o intelegere a designului si a esteticii iluminarii.

Responsabilitati:

- Proiectarea si instalarea sistemelor de iluminat pentru evenimente si productii live
- Programarea si controlul sistemelor de iluminat in timpul spectacolelor si evenimentelor
- Colaborarea cu regizorii, designerii si alti membri ai echipei pentru a crea un design de iluminat adecvat pentru productie
- Asigurarea ca toate echipamentele de iluminat sunt functionale si in conditii de siguranta
- Gestionarea si intretinerea echipamentelor de iluminat
- Supervizarea asistentilor de lumini si a altor membri ai echipei de productie
- Participarea la repetitii si la alte intalniri de productie pentru a se asigura ca designul de iluminat este adecvat si ca toate aspectele tehnice sunt luate in considerare
- Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu furnizorii de echipamente de iluminat si cu alti profesionisti din industrie

Cerinte:

- Experienta anterioara in proiectarea si controlul sistemelor de iluminat pentru evenimente si productii live
- Cunostinte solide despre echipamentele de iluminat si tehnologiile de control
- Abilitati excelente de comunicare si de colaborare cu membrii echipei si cu clientii
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita stricte
- Abilitatea de a rezolva probleme si de a lua decizii rapide si eficiente
- Flexibilitatea si disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si in timpul noptii
- Diploma de studii superioare in domeniul iluminatului sau o calificare echivalenta

Maestrul de lumini este o parte esentiala a oricarei productii live si trebuie sa fie capabil sa creeze un design de iluminat care sa imbunatateasca si sa completeze experienta publicului. Acesta trebuie sa fie un profesionist dedicat si pasionat de iluminat si sa fie capabil sa lucreze intr-un mediu dinamic si solicitant.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

  Aceasta grupa de baza cuprinde ocupatiile auxiliare artistice si culturale care nu sunt clasificate in alta parte in grupa minora 343 - Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar. De exemplu, cei care ajuta regizorii si actorii cu punerea in scena a productiilor de teatru, film, televiziune sau comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 343504 - maestru de lumini