.

Cod COR magistrat-asistent-sef


Cod COR magistrat-asistent-sef

Cod COR: magistrat-asistent-sef

Cod COR: 111214 - magistrat-asistent-sef


Meseria de magistrat-asistent-sef face parte din grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice.

Istoria meseriei de magistrat-asistent-sef

Meseria de magistrat-asistent-sef a existat de-a lungul istoriei, in special in sistemul judiciar britanic. Acest post a fost creat pentru a ajuta judecatorii sa ia decizii corecte si echitabile. Magistratul-asistent-sef a fost responsabil pentru a ajuta judecatorii sa ia decizii bazate pe cazuri individuale si sa se asigure ca toate legile si regulile sunt respectate. Acest post a fost, de asemenea, responsabil pentru a ajuta judecatorii sa ia decizii in cazuri complexe si sa se asigure ca toate deciziile sunt corecte si echitabile. Magistratul-asistent-sef a fost, de asemenea, responsabil pentru a ajuta judecatorii sa ia decizii in cazuri care implica minori si persoane cu dizabilitati. Acest post a fost, de asemenea, responsabil pentru a ajuta judecatorii sa ia decizii in cazuri care implica persoane cu nevoi speciale si persoane care au nevoie de asistenta speciala.

Model fisa de post: magistrat-asistent-sef

Fisa de post pentru meseria de magistrat-asistent-sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: magistrat-asistent-sef, cod COR 111214


Grupa de baza: 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

Titlu post: Magistrat-asistent-sef


Descrierea postului:


Magistratul-asistent-sef este responsabil pentru asistarea si sprijinirea judecatorului asistent-sef in gestionarea activitatii judecatoresti si a echipei de magistrati-asistenti. El/ea are un rol important in asigurarea bunei functionari a instantei si este implicat/a in activitati diverse, de la gestionarea cazurilor, la elaborarea de documente si rapoarte sau la supervizarea personalului auxiliar.


Responsabilitatile si indatoririle:



Asigura asistenta si sprijinul necesare judecatorului asistent-sef in gestionarea activitatii judecatoresti si a echipei de magistrati-asistenti

Participa la gestionarea cazurilor, analizandu-le si intocmind documentele necesare (acte de sesizare, note, concluzii, etc.)

Surveilleaza si asigura respectarea termenelor procesuale si a procedurilor judiciare

Participa la redactarea de hotarari si solutii judecatoresti

Monitorizeaza activitatea personalului auxiliar si asigura respectarea procedurilor interne si a standardelor de calitate

Colaboreaza cu alte institutii si organizatii in rezolvarea cazurilor complexe sau in promovarea reformelor in domeniul justitiei

Asigura raportarea periodica catre judecatorul asistent-sef cu privire la activitatea instantei


Cerinte:



Diploma de absolvire a studiilor de drept

Experienta in domeniul judiciar, de preferat ca magistrat-asistent

Abilitati excelente de comunicare si negociere

Capacitatea de a lua decizii rapide si de a gestiona problemele complexe

Etica profesionala si integritate impecabile

Capacitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea

Cunoasterea limbilor straine, in special a limbii tarii gazda, este de preferat

Abilitati excelente de organizare si planificare

Abilitati excelente de gestionare a timpului si a prioritatilor


Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Magistrat-asistent-sef. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 11

    Subgrupa Majora 11

    Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  • 111

    Grupa Minora 111

    Legislatori, membri ai executivului

    Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

  • COR

    Grupa de baza 1112 inalti conducatori ai administratiei publice

    inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

  • COD

    COD COR 111214 - magistrat-asistent-sef