Cod COR: 311510 - maistru mecanica agricola
Meseria de maistru mecanica agricola face parte din grupa de baza: 3115 Tehnicieni mecanici.
Maistru mecanica agricola este o meserie veche, care se remarca prin pregatirea si intretinerea utilajelor agricole. Acestia sunt responsabili pentru inspectarea, repararea si intretinerea echipamentelor agricole, cum ar fi tractoare, combine, pluguri, masini de recoltat, masini de prelucrat si alte utilaje agricole. Acestia pot lucra in ferme, fabrici de prelucrare a produselor agricole sau in ateliere de reparatii. Maistrii mecanici agricoli au fost prezenti in agricultura inca din secolul al XIX-lea, cand au inceput sa se foloseasca tractoare si alte utilaje agricole. Acestia au fost responsabili pentru intretinerea si repararea acestor utilaje, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient. In prezent, maistrii mecanici agricoli sunt responsabili pentru inspectarea, repararea si intretinerea echipamentelor agricole, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza corect si eficient.
Fisa de post pentru meseria de maistru mecanica agricola
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: maistru mecanica agricola, cod COR 311510
POST: Maistru mecanic agricol
LOCATIE: Departamentul de mecanica agricola
RESPONSABILITATI:
Executa reparatii si intretinere la echipamentele agricole, cum ar fi tractoare, combine, utilaje agricole si alte masini;
Diagnostica si repara defectiuni la echipamentele agricole;
Asambleaza si instaleaza piese si componente noi;
Testeaza echipamentele agricole pentru a se asigura ca functioneaza corect;
Monitorizeaza si mentine nivelul de ulei si alte lichide din echipamentele agricole;
Verifica si inlocuieste filtre si alte piese;
Asigura siguranta si protectia personala in timpul lucrului;
Respecta procedurile si regulile de siguranta;
Urmareste si respecta instructiunile de lucru;
Intretine si curata echipamentele agricole;
Executa alte sarcini conexe, atunci cand este necesar.
CALIFICARI:
Experienta anterioara in domeniul mecanicii agricole;
Cunostinte solide de mecanica si electrica;
Abilitati de diagnosticare si reparare;
Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Abilitati de organizare si planificare;
Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor;
Permis de conducere.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiinte ingineresti
Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.
Tehnicienii mecanici indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare din domeniul ingineriei mecanice si in proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea masinilor, componentelor si echipamentului mecanic.