Cod COR: 311512 - maistru montaj
Meseria de maistru montaj face parte din grupa de baza: 3115 Tehnicieni mecanici.
Maistru montaj este o meserie veche, care se refera la asamblarea si instalarea de echipamente si masini. Aceasta meserie a fost practicata de-a lungul secolelor, incepand cu secolul al XVIII-lea, cand mecanicii au inceput sa construiasca masini si echipamente. Maistrul montaj a fost responsabil pentru asamblarea si instalarea acestor masini si echipamente, precum si pentru intretinerea si repararea lor. Acest lucru a necesitat cunostinte tehnice si abilitati de reparare, precum si cunostinte despre materialele si tehnologiile folosite. in prezent, maistrul montaj este responsabil pentru asamblarea si instalarea echipamentelor si masinilor, precum si pentru intretinerea si repararea acestora. Acest lucru necesita cunostinte tehnice si abilitati de reparare, precum si cunostinte despre materialele si tehnologiile folosite.
Fisa de post pentru meseria de maistru montaj
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: maistru montaj, cod COR 311512
Nume post: Maistru montaj
Departament: Montaj
Responsabilitati:
- Asigura montarea si instalarea echipamentelor si a componentelor in conformitate cu specificatiile tehnice si procedurile de lucru;
- Verifica si testeaza echipamentele si componentele pentru a se asigura ca sunt functionale si conforme cu specificatiile;
- Asigura mentenanta si repararea echipamentelor si componentelor;
- Asigura documentarea si raportarea tuturor activitatilor de montaj si instalare;
- Asigura respectarea tuturor normelor de securitate si a regulilor de protectie a mediului;
- Asigura respectarea tuturor procedurilor si regulilor de lucru;
- Asigura colaborarea cu alte departamente pentru a se asigura ca toate activitatile sunt efectuate in mod corespunzator;
- Asigura pregatirea si instruirea altor membri ai echipei in ceea ce priveste montajul si instalarea echipamentelor si componentelor.
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul montajului si instalarii;
- Cunostinte tehnice si abilitati de utilizare a echipamentelor si a instrumentelor;
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
- Abilitati de rezolvare a problemelor;
- Abilitati de organizare si planificare;
- Cunostinte de baza in domeniul securitatii si protectiei mediului.
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni in stiinte ingineresti
Tehnicienii in stiintele ingineresti indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare si la aplicarea practica a conceptelor, principiilor si metodelor operationale, in special a stiintelor exacte, inclusiv domenii precum ingineria, desenul tehnic sau eficienta economica a proceselor de productie.
Tehnicienii mecanici indeplinesc sarcini cu caracter tehnic care ajuta in activitatea de cercetare din domeniul ingineriei mecanice si in proiectarea, fabricarea, asamblarea, construirea, operarea, intretinerea si repararea masinilor, componentelor si echipamentului mecanic.