.

Cod COR mamos porcine


Cod COR mamos porcine

Cod COR: mamos porcine

Cod COR: 612107 - mamos porcine


Meseria de mamos porcine face parte din grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne.

Istoria meseriei de mamos porcine

Mamosul porcin este o meserie veche, care dateaza din secolul al XVIII-lea. Aceasta meserie a fost dezvoltata in Europa, in special in tarile nordice, ca o modalitate de a prelucra carnea de porc. Acestia foloseau o serie de instrumente speciale pentru a prelucra carnea, cum ar fi cutite, foarfece si alte unelte. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra pielea si blana de porc. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra grasimea si alte parti ale porcului. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra oasele si alte parti ale porcului. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra carnea si a face produse precum carnati, cotlete, salamuri si alte produse din carne de porc. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra produsele din carne de porc si a le pregati pentru consum. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra produsele din carne de porc si a le pregati pentru a fi vandute. Acestia foloseau, de asemenea, unelte speciale pentru a prelucra produsele din carne de porc si a le pregati pentru a fi livrate la clienti.

Model fisa de post: mamos porcine

Fisa de post pentru meseria de mamos porcine


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mamos porcine, cod COR 612107


Grupa de baza: 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

Titlu post: Mamos porcine

Descrierea postului:

Mamosul porcin este responsabil pentru ingrijirea si ingrijirea porcilor. Acesta trebuie sa asigure ingrijirea adecvata a porcilor, inclusiv hranirea, curatarea si ingrijirea lor. De asemenea, mamosul porcin trebuie sa monitorizeze starea de sanatate a porcilor si sa ia masuri pentru a preveni si trata boli si afectiuni.

Responsabilitati:

- Alimentarea porcilor si asigurarea unei diete adecvate si echilibrate

- Monitorizarea starii de sanatate a porcilor si luarea masurilor necesare pentru a preveni si trata boli si afectiuni

- Curatarea si ingrijirea porcilor si a spatiilor lor de ingrijire

- Monitorizarea comportamentului porcilor si luarea masurilor necesare pentru a preveni si trata problemele comportamentale

- Monitorizarea productiei de lapte si a productiei de carne

- Monitorizarea si ingrijirea porcilor in timpul nasterii si a perioadei post-nastere

- Monitorizarea si ingrijirea porcilor inainte de sacrificare

- Monitor

 • 6

  Grupa Majora 6

  Lucratori calificati in agricultura, silvicultura si pescuit

  Lucratorii calificati in agricultura, silvicultura si pescuit se ocupa cu cresterea si recoltarea culturilor de camp sau cu plantarea de arbori si arbusti, culegerea de fructe de padure si plante salbatice, cresterea (reproductia), ingrijirea ori vanarea animalelor, producerea unei game diversificate de produse prin cresterea animalelor, cultivarea, intretinerea (conservarea) si exploatarea padurilor, cresterea sau capturarea pestilor, cultivarea ori recoltarea diferitelor specii (forme de viata) acvatice in scopul de a asigura hrana, adapost si venituri pentru ei si familiile lor.

 • 61

  Subgrupa Majora 61

  Muncitori calificati in agricultura

  Muncitorii calificati in agricultura, orientati catre piata, planifica, organizeaza si efectueaza lucrari agricole necesare pentru cresterea si recoltarea culturilor de camp, plantarea pomilor si arbustilor, cresterea diferitelor specii de animale si producerea de produse de origine animala pentru vanzarea sau livrarea in mod regulat catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • 612

  Grupa Minora 612

  Crescatori de animale

  Crescatorii de animale planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice, pasarilor, albinelor, viermilor de matase si altor animale nedomestice, pentru productia de carne, produse lactate, miere, piei, materiale textile si alte produse sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive ori recreative, pentru vanzare sau livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate ori in piete.

 • COR

  Grupa de baza 6121 Crescatori de animale pentru productia de lapte si carne

  Crescatorii de animale pentru productia de lapte si carne planifica, organizeaza si efectueaza activitati pentru cresterea si ingrijirea animalelor domestice (exclusiv pasarile de curte), cum ar fi vaci, oi, porci, capre, cai si camile, pentru productia de carne, lapte si alte produse lactate, piei si lana sau pentru utilizarea ca animale de tractiune si in activitati sportive sau recreative, pentru vanzare ori livrare catre cumparatorii cu ridicata, organizatii specializate sau in piete.

 • COD

  COD COR 612107 - mamos porcine