.

Cod COR manager


Cod COR manager

Cod COR: manager

Cod COR: 112029 - manager


Meseria de manager face parte din grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati.

Istoria meseriei de manager

Meseria de manager a existat de-a lungul istoriei, in diverse forme. in antichitate, managerii erau responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor economice si sociale. in Evul Mediu, managerii erau responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor comerciale si industriale. in secolul al XIX-lea, managerii au inceput sa fie responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor de productie si de vanzare. in secolul al XX-lea, managerii au devenit responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor de productie, vanzare, marketing, finante si resurse umane. in prezent, managerii sunt responsabili pentru organizarea si coordonarea activitatilor de productie, vanzare, marketing, finante, resurse umane si tehnologie. Ei sunt responsabili pentru atingerea obiectivelor organizatiei si pentru asigurarea unei performante optime.

Model fisa de post: manager

Fisa de post pentru meseria de manager


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager, cod COR 112029


Grupa de baza: 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

Iata o posibila fisa de post pentru un Manager:

## Titlu post: Manager

## Scopul postului:

Managerul are responsabilitatea de a coordona si de a superviza activitatile operationale ale unei echipe, pentru a asigura indeplinirea obiectivelor organizatiei. El/ea ar trebui sa fie un lider puternic si un bun comunicator, cu abilitati excelente de gestionare a timpului si a resurselor.

## Responsabilitati:

- Coordoneaza si supervizeaza activitatile echipei, pentru a asigura indeplinirea obiectivelor organizatiei;
- Delegeaza sarcini si responsabilitati si asigura ca fiecare membru al echipei are resursele necesare pentru a-si indeplini sarcinile;
- Planifica, organizeaza si prioritizeaza activitatile echipei, in functie de prioritatile organizatiei;
- Monitoreaza performanta echipei si identifica si implementeaza planurile de imbunatatire a performantei;
- Comunica eficient cu ceilalti membri ai echipei si cu alte departamente, pentru a asigura o buna colaborare si fluidete a informatiilor;
- Identifica si dezvolta oportunitati de imbunatatire a proceselor si a eficientei echipei;
- Asigura respectarea politicilor si procedurilor organizatiei si a legislatiei in vigoare;
- Supervizeaza dezvoltarea profesionala a membrilor echipei si implementeaza programe de training si mentorat, pentru a sustine dezvoltarea lor profesionala.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul managementului sau al afacerilor, cu un masterat/doctorat reprezentand un avantaj;
- Cel putin 3-5 ani de experienta intr-un rol similar de conducere, intr-o companie cu o structura ampla sau intr-un mediu de afaceri complex;
- Abilitati excelente de leadership, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala;
- Abilitati excelente de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor;
- Orientare spre rezultate, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Cunostinte temeinice in domeniul financiar, contabil si juridic.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Manager, si responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de companie si de specificul industriei in care aceasta activeaza. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile companiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 11

  Subgrupa Majora 11

  Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

 • 112

  Grupa Minora 112

  inalti conducatori ai administratiei publice

  inaltii conducatori ai administratiei publice asigura consiliere pe probleme de politica, supravegheaza interpretarea si implementarea politicilor guvernamentale si a legislatiei de catre departamentele si agentiile guvernamentale, isi reprezinta tara in strainatate si actioneaza in numele acesteia sau indeplinesc sarcini similare in cadrul organizatiilor interguvernamentale. Acestia planifica, organizeaza, coordoneaza direct, controleaza si evalueaza activitatile generale ale departamentelor, consiliilor, agentiilor sau comisiilor la nivel municipal ori local, regional si national, in conformitate cu legislatia si politicile stabilite de catre organismele legislative si guvernamentale.

 • COR

  Grupa de baza 112 Directori generali, directori executivi si asimilati

  Directorii generali, directorii si asimilatii acestora formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora. 1120 Directori generali, directori executivi si asimilati Directorii generali si directorii executivi formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza (direct) si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor sau organizatiilor (cu exceptia organizatiilor specializate si a departamentelor guvernamentale), cu sprijinul altor manageri (directori), de obicei in cadrul liniilor (directoare) stabilite de catre consiliul de administratie sau organismele de conducere, in fata carora sunt responsabili pentru operatiunile intreprinse si rezultatele aferente acestora.

 • COD

  COD COR 112029 - manager