.

Cod COR manager al organizatiei culturale


Cod COR manager al organizatiei culturale

Cod COR: manager al organizatiei culturale

Cod COR: 143105 - manager al organizatiei culturale


Meseria de manager al organizatiei culturale face parte din grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale.

Istoria meseriei de manager al organizatiei culturale

Istoria meseriei de manager al organizatiei culturale se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu secolul al XIX-lea, managerii de organizatii culturale au fost responsabili pentru promovarea si sustinerea activitatilor culturale, precum si pentru asigurarea unei experiente pozitive pentru publicul lor. Acestia au fost responsabili pentru identificarea si dezvoltarea de programe si evenimente culturale, precum si pentru asigurarea unei experiente pozitive pentru publicul lor. In prezent, managerii de organizatii culturale sunt responsabili pentru dezvoltarea si implementarea de programe si evenimente culturale, precum si pentru asigurarea unei experiente pozitive pentru publicul lor. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru identificarea si dezvoltarea de noi oportunitati de finantare si de promovare a activitatilor culturale.

Model fisa de post: manager al organizatiei culturale

Fisa de post pentru meseria de manager al organizatiei culturale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager al organizatiei culturale, cod COR 143105


Grupa de baza: 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

Titlu post: Manager al Organizatiei Culturale

Scopul postului: Planificarea, organizarea, coordonarea si supervizarea activitatilor culturale ale organizatiei, asigurandu-se ca aceasta raspunde nevoilor si asteptarilor publicului.

Responsabilitati principale:

Planificarea si implementarea strategiilor si politicilor culturale ale organizatiei, asigurandu-se ca acestea sunt in concordanta cu obiectivele si misiunea acesteia.
Coordonarea si supervizarea activitatilor culturale ale organizatiei, inclusiv organizarea de expozitii, spectacole si evenimente culturale.
Dezvoltarea si mentinerea de parteneriate si colaborari cu alte organizatii culturale, artisti si entitati relevante, asigurandu-se ca organizatia culturala este integrata in comunitatea culturala si artistica locala si nationala.
Supervizarea si managementul personalului organizatiei, asigurandu-se ca fiecare membru al echipei isi indeplineste sarcinile in conformitate cu obiectivele si politicile organizatiei.
Supravegherea si gestionarea bugetului organizatiei, asigurandu-se ca toate activitatile sunt realizate in limitele bugetului alocat.
Dezvoltarea si implementarea de proiecte culturale inovatoare si de calitate, asigurandu-se ca acestea sunt in conformitate cu viziunea si obiectivele organizatiei culturale.
Identificarea si abordarea oportunitatilor de finantare si sponsorizare a proiectelor culturale ale organizatiei.
Cerinte:

Diploma de licenta sau master in domeniul cultural sau artistic, cu studii de specialitate in management cultural sau arii similare.
Experienta profesionala de minim 5 ani in domeniul cultural sau artistic, cu experienta semnificativa in coordonarea si gestionarea activitatilor culturale si artistice.
Cunostinte avansate despre politicile si strategiile culturale, cu o intelegere profunda a mediului cultural si artistic local si national.
Abilitati excelente de comunicare si relationare, atat cu autoritatile locale, cat si cu organizatiile culturale si alte entitati relevante.
Abilitati excelente de organizare si planificare, cu capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente in situatii de urgenta.
Abilitati de conducere si de management, cu capacitatea de a superviza si a motiva personalul subordonat.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat.
Beneficii:

Oportunitatea de a dezvolta proiecte culturale inovatoare si de impact, cu posibilitatea de a contribui la dezvoltarea comunitatii

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1431 Conducatori de centre sportive, recreative si culturale

  Conducatorii de centre sportive, recreative si culturale planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care furnizeaza servicii sportive, artistice, de teatru si alte servicii de recreere si agrement.

 • COD

  COD COR 143105 - manager al organizatiei culturale