.

Cod COR manager al sistemelor de management al calitatii


Cod COR manager al sistemelor de management al calitatii

Cod COR: manager al sistemelor de management al calitatii

Cod COR: 242114 - manager al sistemelor de management al calitatii


Meseria de manager al sistemelor de management al calitatii face parte din grupa de baza: 2421 Analisti de management si organizare.

Istoria meseriei de manager al sistemelor de management al calitatii

Istoria meseriei de manager al sistemelor de management al calitatii se intinde pe o perioada de aproximativ 50 de ani. In anii 1950, conceptul de management al calitatii a fost introdus de catre inginerul american Joseph M. Juran, care a dezvoltat conceptul de "calitate totala". Acesta a fost primul pas in dezvoltarea sistemelor de management al calitatii, care au fost ulterior dezvoltate si implementate de catre companii din intreaga lume. In anii 1970, ISO 9000 a fost lansat, oferind o structura pentru implementarea sistemelor de management al calitatii. In anii 1980, conceptul de management al calitatii a fost extins pentru a include si alte aspecte, cum ar fi managementul riscurilor si managementul schimbarii. In anii 1990, conceptul de management al calitatii a fost extins si mai mult, pentru a include si alte aspecte, cum ar fi managementul proceselor si managementul performantei. In prezent, managerii de sisteme de management al calitatii sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea sistemelor de management al calitatii, pentru a asigura ca produsele si serviciile oferite de companie sunt de cea mai buna calitate.

Model fisa de post: manager al sistemelor de management al calitatii

Fisa de post pentru meseria de manager al sistemelor de management al calitatii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager al sistemelor de management al calitatii, cod COR 242114


Grupa de baza: 2421 Analisti de management si organizare

Titlul postului: Manager al Sistemelor de Management al Calitatii

Descrierea postului:
Managerul Sistemelor de Management al Calitatii este responsabil pentru dezvoltarea, implementarea si mentinerea sistemelor de management al calitatii in cadrul organizatiei. Acesta trebuie sa asigure ca toate procesele si produsele sunt conforme cu standardele de calitate si ca sunt indeplinite cerintele clientilor si ale altor parti interesate.

Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea sistemelor de management al calitatii in conformitate cu standardele internationale (ISO 9001, IATF 16949, etc.);
- Asigurarea conformitatii cu cerintele legale si reglementarile aplicabile;
- Identificarea si implementarea de imbunatatiri continue ale proceselor si produselor;
- Coordonarea si monitorizarea activitatilor de audit intern si extern;
- Asigurarea ca toti angajatii sunt instruiti si constienti de importanta calitatii si a sistemelor de management al calitatii;
- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri pentru asigurarea calitatii;
- Monitorizarea performantei sistemelor de management al calitatii si raportarea catre conducerea organizatiei.

Cerinte:
- Experienta anterioara in dezvoltarea si implementarea sistemelor de management al calitatii;
- Cunostinte solide despre standardele internationale de calitate (ISO 9001, IATF 16949, etc.);
- Abilitati excelente de comunicare si coordonare a activitatilor;
- Capacitatea de a identifica si implementa imbunatatiri continue;
- Abilitati de analiza si rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a gestiona multiple proiecte simultan.

Educatie:
- Studii superioare in domeniul ingineriei sau al managementului calitatii;
- Certificare in domeniul sistemelor de management al calitatii (de exemplu, ISO 9001 Lead Auditor, Six Sigma, etc.) este un avantaj.

Salariu:
Salariul pentru un Manager al Sistemelor de Management al Calitatii variaza in functie de experienta, educatie si locatie. n general, salariul mediu pentru acest post este intre 5000 si 8000 de lei lunar.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 24

  Subgrupa Majora 24

  Specialisti in domeniul administrativ-comercial

  Specialistii din domeniul administrativ si comercial indeplinesc sarcini analitice, conceptuale si practice pentru a furniza servicii in domeniul financiar, dezvoltarea resurselor umane, relatii publice si marketing, vanzari in domeniul tehnic, medical, tehnologia informatiei si comunicatiilor; coordoneaza si revizuiesc structurile organizationale, metodele si sistemele, precum si analizele cantitative de informatii care afecteaza programele de investitii.

 • 242

  Grupa Minora 242

  Specialisti in domeniul administrativ

  Specialistii in domeniul administrativ aplica diferite concepte si teorii referitoare la imbunatatirea eficientei organizatiilor si a persoanelor din cadrul acestora.

 • COR

  Grupa de baza 2421 Analisti de management si organizare

  Analistii de management si organizare ofera asistenta organizatiilor pentru a obtine o eficienta mai mare si pentru a rezolva problemele organizationale. Acestia studiaza structurile, metodele, sistemele si procedurile organizationale.

 • COD

  COD COR 242114 - manager al sistemelor de management al calitatii