.

Cod COR manager cultural


Cod COR manager cultural

Cod COR: manager cultural

Cod COR: 134921 - manager cultural


Meseria de manager cultural face parte din grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de manager cultural

Managerul cultural este un profesionist care se ocupa de planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor culturale. Acest rol a aparut in anii '60, cand s-a constatat ca exista o nevoie de profesionisti care sa se ocupe de managementul activitatilor culturale. Acest rol a devenit din ce in ce mai important in ultimii ani, deoarece a crescut numarul de evenimente culturale si a devenit necesara o mai buna planificare si organizare a acestora. Managerul cultural trebuie sa aiba cunostinte despre domeniul cultural, sa fie creativ si sa aiba abilitati de comunicare si de negociere. El trebuie sa fie capabil sa gestioneze bugete, sa se ocupe de promovarea evenimentelor si sa se asigure ca acestea se desfasoara in mod corespunzator.

Model fisa de post: manager cultural

Fisa de post pentru meseria de manager cultural


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager cultural, cod COR 134921


Grupa de baza: 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Titlu post: Manager cultural

Descrierea postului:

Managerul cultural este responsabil pentru organizarea si implementarea activitatilor culturale in cadrul unei organizatii. Acesta coordoneaza si conduce evenimente artistice si culturale, proiecte de dezvoltare a comunitatii si alte programe culturale.

Responsabilitati:

Planificarea si organizarea evenimentelor culturale, cum ar fi expozitii, concerte, spectacole de teatru si alte evenimente similare
Coordonarea cu artistii, furnizorii si alte parti interesate pentru a asigura buna desfasurare a evenimentelor culturale
Dezvoltarea si implementarea proiectelor de dezvoltare a comunitatii, precum si promovarea diversitatii culturale
imbunatatirea accesibilitatii culturii pentru publicul larg prin organizarea de evenimente si programe adaptate la nevoile acestora
Stabilirea si gestionarea bugetelor pentru evenimentele culturale si proiecte
Dezvoltarea de parteneriate si colaborari cu alte organizatii si agentii culturale
Monitorizarea si evaluarea performantei proiectelor culturale si a evenimentelor
Cerinte:

Experienta anterioara in organizarea de evenimente culturale si proiecte de dezvoltare comunitara
Cunostinte solide in domeniul artei si culturii
Abilitati excelente de comunicare si negociere
Capacitatea de a gestiona si coordona proiecte complexe si a lucra sub presiune
Capacitatea de a lucra eficient intr-o echipa si de a dezvolta parteneriate
Capacitatea de a face prezentari si de a vorbi in public
Abilitati de planificare si organizare a timpului si a resurselor
Studii universitare in domeniul artei, culturii sau managementului cultural sunt de preferat
Programul de lucru:

Programul de lucru poate varia in functie de nevoile organizatiei si de evenimentele culturale organizate. De obicei, acesta implica ore de lucru flexibile, inclusiv in weekend-uri si in serile de evenimente.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 134

  Grupa Minora 134

  Conducatori de unitati de prestari servicii

  Conducatorii de unitati de prestari de servicii planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii privind ingrijirea copiilor, sanatatea, ajutorul social, educatia si alte servicii profesionale si, de asemenea, gestioneaza activitatea sucursalelor institutiilor ce ofera servicii financiare si de asigurari.

 • COR

  Grupa de baza 1349 Conducatori de unitati de prestari servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii care planifica, coordoneaza direct si evalueaza furnizarea de servicii specializate profesionale si tehnice si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 12 - Conducatori in domeniul administrativ si comercial sau in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii. De exemplu, conducatorii responsabili pentru furnizarea de servicii specifice politiei, corective, de biblioteca, juridice si a celor specifice pompierilor sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 134921 - manager cultural