.

Cod COR manager de zona


Cod COR manager de zona

Cod COR: manager de zona

Cod COR: 142008 - manager de zona


Meseria de manager de zona face parte din grupa de baza: 1420 Conducatori de unitati din domeniul comertului.

Istoria meseriei de manager de zona

Managerul de zona este un post de conducere care se ocupa de coordonarea activitatilor si de gestionarea resurselor unei anumite zone geografice. Acest post a aparut in anii 1950, cand companiile au inceput sa se extinda in afara granitelor tarii lor. Acest post a devenit din ce in ce mai important in anii urmatori, deoarece companiile au inceput sa se extinda in intreaga lume. Managerii de zona sunt responsabili pentru coordonarea activitatilor si pentru gestionarea resurselor unei anumite zone geografice. Ei sunt responsabili pentru asigurarea unei bune comunicari intre departamentele companiei si pentru asigurarea unei bune colaborari intre angajati. De asemenea, ei sunt responsabili pentru asigurarea unei bune relatii cu clientii si pentru asigurarea unei bune reprezentari a companiei in zona respectiva.

Model fisa de post: manager de zona

Fisa de post pentru meseria de manager de zona


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager de zona, cod COR 142008


Grupa de baza: 1420 Conducatori de unitati din domeniul comertului

Functia: Manager de zona

Scopul postului: Coordonarea si supervizarea activitatilor in zona de responsabilitate, asigurarea atingerii obiectivelor de vanzare si profitabilitate, dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri.

Responsabilitati:

Planificarea si organizarea activitatilor in zona de responsabilitate pentru atingerea obiectivelor de vanzare si profitabilitate;
Coordonarea si supervizarea activitatilor de vanzare, marketing, distributie si logistica in zona de responsabilitate;
Identificarea oportunitatilor de afaceri si dezvoltarea de strategii de crestere a vanzarilor si a cotei de piata in zona de responsabilitate;
Monitorizarea si raportarea performantelor vanzarilor si a indicatorilor de performanta in zona de responsabilitate;
Dezvoltarea si mentinerea relatiilor cu clientii si partenerii de afaceri, identificarea nevoilor si asteptarilor acestora si furnizarea de solutii adecvate;
Identificarea si gestionarea riscurilor si problemelor in zona de responsabilitate si furnizarea de solutii adecvate;
Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri in conformitate cu cerintele companiei si ale pietei;
Gestionarea si dezvoltarea personalului din zona de responsabilitate, asigurand un mediu de lucru placut si respectarea regulilor si procedurilor companiei.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul economiei, managementului sau alte discipline relevante;
Experienta anterioara in coordonarea activitatilor de vanzari si managementul echipei

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 142

  Grupa Minora 142

  Conducatori de unitati din domeniul comertului

  Conducatorii de unitati din domeniul comertului (cu amanuntul si cu ridicata) planifica, organizeaza, coordoneaza si controleaza operatiunile unitatilor care se ocupa cu vanzarea bunurilor cu amanuntul sau cu ridicata. Acestia sunt responsabili de stabilirea bugetului, angajarea de personal si de conducerea operationala si strategica a magazinelor sau a unitatilor organizationale din cadrul magazinelor care vand anumite tipuri de produse.

 • COR

  Grupa de baza 1420 Conducatori de unitati din domeniul comertului

  Conducatorii de unitati din domeniul comertului (cu amanuntul si cu ridicata) planifica, organizeaza, coordoneaza si controleaza operatiunile unitatilor care se ocupa cu vanzarea bunurilor cu amanuntul sau cu ridicata. Acestia sunt responsabili de stabilirea bugetului, angajarea de personal si de conducerea operationala si strategica a magazinelor sau a unitatilor organizationale din cadrul magazinelor care vand anumite tipuri de produse.

 • COD

  COD COR 142008 - manager de zona