.

Cod COR manager destinatie turistica


Cod COR manager destinatie turistica

Cod COR: manager destinatie turistica

Cod COR: 143919 - manager destinatie turistica


Meseria de manager destinatie turistica face parte din grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de manager destinatie turistica

Meseria de manager destinatie turistica a luat nastere in anii '90, odata cu cresterea popularitatii turismului si a nevoii de a oferi servicii de calitate turistilor. Managerii destinatiei turistice sunt responsabili pentru planificarea, organizarea si coordonarea activitatilor turistice si a serviciilor oferite in cadrul unei destinatii turistice. Ei sunt responsabili de promovarea destinatiei, de asigurarea calitatii serviciilor si de asigurarea ca turistii sunt satisfacuti de experienta lor. Managerii destinatiei turistice trebuie sa aiba cunostinte despre industria turismului, sa fie creativi si sa aiba abilitati de comunicare si de management. Ei trebuie sa fie capabili sa gestioneze eficient resursele si sa se asigure ca destinatia turistica este un loc sigur si placut pentru turisti.

Model fisa de post: manager destinatie turistica

Fisa de post pentru meseria de manager destinatie turistica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager destinatie turistica , cod COR 143919


Grupa de baza: 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru manager de destinatie turistica poate include urmatoarele responsabilitati si cerinte:

Responsabilitati:

Planificarea, coordonarea si supervizarea activitatilor de dezvoltare si promovare a destinatiei turistice, pentru a creste atractivitatea acesteia si a atrage un numar mare de turisti.
Dezvoltarea de strategii si planuri de marketing, cu scopul de a promova destinatia turistica prin campanii de publicitate, evenimente speciale, promotii si alte activitati specifice.
Analizarea pietei turistice, a tendintelor si a cerintelor turistilor, pentru a dezvolta pachete turistice si oferte atractive, care sa raspunda nevoilor acestora.
Gestionarea relatiilor cu partenerii din industria turismului, inclusiv cu agentiile de turism, hotelurile, restaurantele, atractiile turistice si alte organizatii similare, pentru a promova destinatia si a dezvolta parteneriate.
Coordonarea activitatilor de dezvoltare a infrastructurii turistice, inclusiv a transportului, alocarii de fonduri pentru investitii in obiective turistice si dezvoltarea programelor de instruire pentru angajatii din industria turismului.
Asigurarea gestionarii eficiente a resurselor financiare si a bugetului destinat pentru promovarea si dezvoltarea destinatiei turistice.
Coordonarea si supervizarea activitatilor de management ale unitatilor turistice din zona, inclusiv hoteluri, restaurante, centre turistice, atractii turistice etc., pentru a asigura oferirea de servicii turistice de calitate si atractivitatea zonei pentru turisti.
Intocmirea de rapoarte si analize periodice privind activitatile desfasurate si a performantei inregistrate, pentru a monitoriza si a imbunatati activitatile viitoare.
Cerinte:

Studii superioare in domeniul turismului sau al managementului de afaceri.
Experienta anterioara in domeniul turismului, cu istoricul demonstrat de crestere a atractivitatii si numarului de turisti in zona.
Cunostinte solide despre industria turismului, inclusiv despre tendintele pietei, tehnologiile si instrumentele de promovare si dezvoltare a destinatiilor turistice.
Abilitati excelente de management si coordonare a unei echipe, cu capacitatea de a oferi directie si suport.
Excelente abilitati de comunicare si relationare cu clientii, partenerii si colegii, inclusiv cu reprezentantii autoritatilor locale si regionale.
Abilitati bune de analiza si interpretare a datelor, cu capacitatea de a identifica tendintele si de a lua decizii strategice.
Abilitati bune de planificare, organizare si prioritizare a sarcinilor.
Disponibilitatea de a lucra in program flexibil, inclusiv in timpul sarbatorilor legale si in timp

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 14

  Subgrupa Majora 14

  Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii

  Conducatorii de unitati din industria hoteliera, comertul cu amanuntul si alte servicii planifica, organizeaza si conduc direct activitatile unitatilor care ofera servicii de cazare, servicii de vanzare cu amanuntul si alte servicii.

 • 143

  Grupa Minora 143

  Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii

  Conducatorii altor tipuri de unitati de servicii planifica, organizeaza si controleaza operatiunile unitatilor care ofera servicii in domeniile sportiv, cultural, recreational de calatorie, de contactare a clientilor si alte servicii de agrement.

 • COR

  Grupa de baza 1439 Conducatori ai altor tipuri de unitati de servicii neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza se refera la conducatorii ce planifica, conduc si coordoneaza furnizarea de servicii si care nu sunt clasificati in subgrupa majora 13 - Conducatori de unitati din industrie si servicii sau in alta parte in subgrupa majora 14 - Conducatori de unitati din industria hoteliera, comert si alte servicii. De exemplu, managerii de agentii de turism, centre de conferinte, centre de contact si centre comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 143919 - manager destinatie turistica