.

Cod COR manager energetic


Cod COR manager energetic

Cod COR: manager energetic

Cod COR: 121307 - manager energetic


Meseria de manager energetic face parte din grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii.

Istoria meseriei de manager energetic

Managerii energetici sunt profesionisti care se ocupa de gestionarea si optimizarea utilizarii energiei in cadrul unei organizatii. Acest domeniu a inceput sa se dezvolte in anii 1970, cand preturile energiei au crescut si au devenit o preocupare majora pentru companii. Managerii energetici au inceput sa se ocupe de optimizarea utilizarii energiei si de reducerea costurilor, prin implementarea de tehnologii si practici eficiente. Acest domeniu a continuat sa se dezvolte in anii urmatori, cand au aparut noi tehnologii si practici de gestionare a energiei, precum si noi standarde si reglementari. Astazi, managerii energetici sunt responsabili pentru monitorizarea si gestionarea utilizarii energiei in cadrul unei organizatii, precum si pentru implementarea de solutii de eficienta energetica si de reducere a costurilor.

Model fisa de post: manager energetic

Fisa de post pentru meseria de manager energetic


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager energetic, cod COR 121307


Grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

Iata o posibila fisa de post pentru un Manager Energetic:

## Titlu post: Manager Energetic

## Scopul postului:

Managerul Energetic are responsabilitatea de a coordona si de a gestiona toate aspectele legate de productia, distributia si utilizarea energiei in organizatie. Acesta trebuie sa asigure ca toate operatiunile energetice sunt efectuate intr-un mod eficient si in conformitate cu reglementarile si politicile aplicabile.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si gestionarea operatiunilor de productie si distributie a energiei in cadrul organizatiei;
- Planificarea si implementarea strategiilor de utilizare a energiei pentru a asigura eficienta energetica;
- Monitorizarea si evaluarea consumului de energie si dezvoltarea de solutii pentru imbunatatirea eficientei energetice;
- Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de gestionare a energiei;
- Colaborarea cu echipele tehnice si cu alte departamente pentru a asigura conformitatea cu reglementarile si politicile aplicabile;
- Promovarea unei culturi a gestionarii durabile a energiei, prin furnizarea de instruire si consultanta interna privind standardele de eficienta energetica.

## Cerinte:

- Studii superioare in inginerie energetica, management sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol similar, cu cel putin 2-3 ani intr-un rol de conducere sau de management;
- Cunostinte solide in domeniul productiei, distributiei si utilizarii energiei, cu abilitatea de a identifica solutii pentru imbunatatirea eficientei energetice;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva membrii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si de conformitate in domeniul energetic.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Manager Energetic, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

  Conducatorii in domeniul politicilor si al planificarii organizeaza, conduc, planifica si coordoneaza activitatile de consultanta/consiliere politica si planificare strategica in cadrul Guvernului sau pentru organizatii nonguvernamentale si agentii din sectorul privat ori gestioneaza activitatile intreprinderilor care furnizeaza servicii de politica si planificare strategica.

 • COD

  COD COR 121307 - manager energetic