.

Cod COR manager farmacii


Cod COR manager farmacii

Cod COR: manager farmacii

Cod COR: 132449 - manager farmacii


Meseria de manager farmacii face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de manager farmacii

Meseria de manager farmacii a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1950. in acea perioada, farmaciile erau in mare parte in mainile farmacistilor, care se ocupau de toate aspectele legate de vanzarea medicamentelor si de asistenta farmaceutica. Cu toate acestea, in anii 1960, farmaciile au inceput sa se extinda si sa se diversifice, ceea ce a necesitat o mai mare organizare si management. Acest lucru a dus la aparitia postului de manager farmacie, care a fost responsabil de gestionarea si organizarea farmaciei, precum si de asigurarea ca toate produsele si serviciile oferite sunt de cea mai buna calitate. De-a lungul anilor, rolul managerului farmaciei s-a schimbat si s-a extins, astfel incat acesta sa poata sa se ocupe de toate aspectele legate de farmacie, de la vanzarea medicamentelor si asistenta farmaceutica la gestionarea stocurilor si a resurselor umane.

Model fisa de post: manager farmacii

Fisa de post pentru meseria de manager farmacii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager farmacii, cod COR 132449


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

FISA DE POST - MANAGER FARMACII

Scopul general al functiei:

Managerul de farmacie are responsabilitatea de a gestiona si coordona activitatile unei sau mai multor farmacii, asigurandu-se ca sunt indeplinite toate cerintele legale si operationale, iar clientii primesc servicii de calitate.

Responsabilitati principale:

Gestionarea operationala a farmaciei, inclusiv administrarea stocului, aprovizionarea, vanzarile, marketingul si gestionarea personalului.
Planificarea si monitorizarea bugetului si a veniturilor farmaciei, stabilirea obiectivelor si strategiilor de vanzari si marketing.
Implementarea politicii de marketing si dezvoltarea de strategii de marketing pentru a atrage noi clienti si pentru a fideliza clientii existenti.
Supravegherea personalului farmaciei, inclusiv angajarea, formarea, evaluarea si motivarea acestora, astfel incat sa se asigure ca personalul are cunostintele necesare pentru a oferi servicii de calitate clientilor.
Asigurarea conformitatii cu reglementarile legale privind farmaciile si distributia de medicamente.
Asigurarea stocului adecvat de medicamente si alte produse farmaceutice, astfel incat clientii sa aiba acces la produsele necesare.
Gestionarea relatiilor cu furnizorii si negocierea contractelor cu acestia.
Asigurarea unei comunicari eficiente cu clientii, prin furnizarea de informatii despre produsele farmaceutice si prin consilierea clientilor cu privire la utilizarea acestora.
Cerinte de calificare:

Absolvent de studii superioare in domeniul farmaceutic sau al afacerilor.
Experienta de minim 3-5 ani intr-un rol managerial in domeniul farmaceutic.
Cunoasterea legilor si reglementarilor privind farmaciile si distributia de medicamente.
Abilitati excelente de management si de conducere, cu capacitatea de a motiva si a conduce echipa de personal.
Abilitati de negociere si comunicare excelente.
Capacitatea de a dezvolta si implementa strategii de marketing pentru a atrage si a fideliza clientii.
Abilitati de analiza financiara si planificare bugetara.
Cunostinte de operare a software-urilor utilizate in farmacii.
Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si de a-si gestiona eficient timpul.
Aceste cerinte pot fi modificate in functie de necesitatile companiei.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 132

    Grupa Minora 132

    Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

  • COR

    Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

  • COD

    COD COR 132449 - manager farmacii