.

Cod COR manager in domeniul sigurantei alimentare


Cod COR manager in domeniul sigurantei alimentare

Cod COR: manager in domeniul sigurantei alimentare

Cod COR: 325715 - manager in domeniul sigurantei alimentare


Meseria de manager in domeniul sigurantei alimentare face parte din grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati.

Istoria meseriei de manager in domeniul sigurantei alimentare

Istoria meseriei de manager in domeniul sigurantei alimentare se intinde pe o perioada de aproximativ doua secole. Incepand cu anii 1800, guvernele au inceput sa ia masuri pentru a asigura siguranta alimentelor si a preveni imbolnavirile cauzate de alimente contaminate. Acestea au inclus inspectii ale produselor alimentare, reglementari privind etichetarea si standarde de calitate. In anii 1900, guvernele au inceput sa angajeze manageri in domeniul sigurantei alimentare pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt produse si distribuite in conditii de siguranta. Acestia au fost responsabili pentru implementarea si monitorizarea regulilor si standardelor de siguranta alimentara. In prezent, managerii in domeniul sigurantei alimentare sunt responsabili pentru asigurarea ca produsele alimentare sunt produse si distribuite in conditii de siguranta si pentru monitorizarea si implementarea regulilor si standardelor de siguranta alimentara.

Model fisa de post: manager in domeniul sigurantei alimentare

Fisa de post pentru meseria de manager in domeniul sigurantei alimentare


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager in domeniul sigurantei alimentare, cod COR 325715


Grupa de baza: 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

Fisa de post pentru Manager in Domeniul Sigurantei Alimentare

Descrierea postului:
Managerul in domeniul sigurantei alimentare este responsabil pentru asigurarea calitatii si sigurantei alimentelor produse si comercializate de companie. Acesta trebuie sa dezvolte si sa implementeze politici si proceduri pentru a se asigura ca produsele alimentare sunt sigure si sanatoase pentru consumatori. Managerul in domeniul sigurantei alimentare trebuie sa lucreze in stransa colaborare cu departamentele de productie, cercetare si dezvoltare, marketing si vanzari pentru a se asigura ca toate produsele sunt conforme cu standardele de calitate si siguranta alimentara.

Responsabilitati:
- Dezvoltarea si implementarea politicii de siguranta alimentara a companiei
- Asigurarea conformitatii cu standardele de calitate si siguranta alimentara
- Monitorizarea si evaluarea riscurilor alimentare si a impactului asupra produselor alimentare
- Dezvoltarea si implementarea programelor de formare pentru angajati in domeniul sigurantei alimentare
- Colaborarea cu departamentele de productie, cercetare si dezvoltare, marketing si vanzari pentru a se asigura ca toate produsele sunt conforme cu standardele de calitate si siguranta alimentara
- Identificarea si implementarea de noi tehnologii si metode pentru a imbunatati siguranta alimentara a produselor companiei
- Monitorizarea si raportarea incidentelor legate de siguranta alimentara
- Asigurarea conformitatii cu reglementarile si standardele de siguranta alimentara la nivel national si international

Cerinte:
- Studii superioare in domeniul sigurantei alimentare sau o disciplina similara
- Experienta relevanta in domeniul sigurantei alimentare
- Cunostinte solide despre reglementarile si standardele de siguranta alimentara la nivel national si international
- Abilitati excelente de comunicare si colaborare
- Capacitatea de a dezvolta si implementa politici si proceduri
- Capacitatea de a identifica si evalua riscurile alimentare si de a dezvolta solutii pentru a le gestiona
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe proiecte simultan

Beneficii:
- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru dinamic si stimulant
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta fisa de post pentru Manager in Domeniul Sigurantei Alimentare poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele companiei.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 32

  Subgrupa Majora 32

  Tehnicieni si asimilati in domeniul sanatatii

  Tehnicienii si asimilatii acestora din domeniul sanatatii indeplinesc sarcini tehnice si practice care ajuta la diagnosticarea si tratamentul bolii, leziunilor si deficientelor la oameni si animale, sprijina punerea in aplicare a asistentei medicale, a planurilor de tratament, care sunt de obicei stabilite de catre specialistii din domeniul medical, veterinar sau alti specialisti din domeniul sanatatii.

 • 325

  Grupa Minora 325

  Alti specialisti in domeniul sanatatii, asimilati

  Alti specialisti din domeniul sanatatii si asimilatii indeplinesc sarcini cu caracter tehnic si furnizeaza servicii de asistenta in stomatologie, administrarea inregistrarilor medicale, sanatatea comunitatii, corectarea acuitatii vizuale reduse, fizioterapie, sanatatea mediului inconjurator, tratamente medicale de urgenta si alte activitati care sprijina si promoveaza sanatatea umana.

 • COR

  Grupa de baza 3257 Inspectori in domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale, asimilati

  Inspectorii din domeniul protectiei mediului si sanatatii ocupationale si asimilatii verifica punerea in aplicare a normelor si reglementarilor referitoare la factorii de mediu care pot afecta sanatatea umana, siguranta la locul de munca, precum si siguranta proceselor de productie a bunurilor si serviciilor. Acestia pot implementa si evalua programe ce restabilesc sau imbunatatesc conditiile sanitare si de siguranta, sub supravegherea unui specialist din domeniul sanatatii.

 • COD

  COD COR 325715 - manager in domeniul sigurantei alimentare