.

Cod COR manager pentru ordine si siguranta publica


Cod COR manager pentru ordine si siguranta publica

Cod COR: manager pentru ordine si siguranta publica

Cod COR: 121309 - manager pentru ordine si siguranta publica


Meseria de manager pentru ordine si siguranta publica face parte din grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii.

Istoria meseriei de manager pentru ordine si siguranta publica

Meseria de manager pentru ordine si siguranta publica a luat nastere in anii '90, ca raspuns la cresterea criminalitatii si a nevoii de a asigura protectia cetatenilor. Acest post a devenit din ce in ce mai important in ultimii ani, in special in contextul schimbarilor sociale si tehnologice. Managerii pentru ordine si siguranta publica sunt responsabili pentru implementarea si monitorizarea politicilor si procedurilor de securitate, precum si pentru asigurarea unei bune comunicari intre autoritatile locale si comunitatile locale. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru prevenirea si detectarea infractiunilor si pentru asigurarea unei bune gestionari a situatiilor de urgenta. Acestia trebuie sa fie la curent cu toate schimbarile legislative si sa aiba cunostinte despre tehnologia de securitate si de monitorizare.

Model fisa de post: manager pentru ordine si siguranta publica

Fisa de post pentru meseria de manager pentru ordine si siguranta publica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager pentru ordine si siguranta publica, cod COR 121309


Grupa de baza: 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

Iata o posibila fisa de post pentru un Manager pentru Ordine si Siguranta Publica:

## Titlu post: Manager pentru Ordine si Siguranta Publica

## Scopul postului:

Managerul pentru Ordine si Siguranta Publica are responsabilitatea de a coordona si de a gestiona toate aspectele legate de asigurarea ordinii si sigurantei publice in organizatie. Acesta trebuie sa asigure ca toate masurile de securitate si de prevenire a infractiunilor sunt aplicate in conformitate cu standardele si reglementarile aplicabile si sa colaboreze cu autoritatile relevante pentru asigurarea sigurantei publice.

## Responsabilitati:

- Coordonarea si gestionarea masurilor de securitate si de prevenire a infractiunilor in cadrul organizatiei;
- Planificarea si implementarea strategiilor de asigurare a ordinii si sigurantei publice;
- Monitorizarea si evaluarea riscurilor potentiale si dezvoltarea de solutii pentru prevenirea si combaterea infractiunilor;
- Dezvoltarea si implementarea politicilor si procedurilor de asigurare a ordinii si sigurantei publice;
- Colaborarea cu autoritatile si institutiile relevante pentru asigurarea sigurantei publice;
- Promovarea unei culturi a ordinii si sigurantei publice, prin furnizarea de instruire si consultanta interna privind standardele si procedurile de securitate.

## Cerinte:

- Studii superioare in domeniul securitatii, management sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol similar, cu cel putin 2-3 ani intr-un rol de conducere sau de management;
- Cunostinte solide in domeniul securitatii si al prevenirii infractiunilor, cu abilitatea de a identifica riscurile potentiale si de a dezvolta strategii adecvate de securitate;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva membrii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitati excelente de comunicare si relationare interdepartamentala, cu abilitatea de a lucra eficient intr-un mediu de echipa;
- Cunostinte solide in domeniul reglementarilor legale si de conformitate in domeniul securitatii.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Manager pentru Ordine si Siguranta Publica, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si de industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 12

    Subgrupa Majora 12

    Conducatori in domeniul administrativ si comercial

    Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

  • 121

    Grupa Minora 121

    Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

    Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

  • COR

    Grupa de baza 1213 Conducatori in domeniul politicilor economice si al planificarii

    Conducatorii in domeniul politicilor si al planificarii organizeaza, conduc, planifica si coordoneaza activitatile de consultanta/consiliere politica si planificare strategica in cadrul Guvernului sau pentru organizatii nonguvernamentale si agentii din sectorul privat ori gestioneaza activitatile intreprinderilor care furnizeaza servicii de politica si planificare strategica.

  • COD

    COD COR 121309 - manager pentru ordine si siguranta publica