.

Cod COR manager relatia cu furnizorii


Cod COR manager relatia cu furnizorii

Cod COR: manager relatia cu furnizorii

Cod COR: 132451 - manager relatia cu furnizorii


Meseria de manager relatia cu furnizorii face parte din grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri.

Istoria meseriei de manager relatia cu furnizorii

Meseria de manager a evoluat de-a lungul anilor, de la un rol de coordonare a activitatilor la unul de lider al echipei. Managerii sunt responsabili pentru planificarea, organizarea, coordonarea si controlul activitatilor unei organizatii. Ei sunt responsabili pentru asigurarea unei bune relatii cu furnizorii, pentru a se asigura ca produsele si serviciile oferite sunt de cea mai buna calitate si la un pret competitiv. Managerii trebuie sa se asigure ca furnizorii sunt de incredere si ca produsele si serviciile oferite sunt de cea mai buna calitate. De asemenea, ei trebuie sa se asigure ca furnizorii respecta termenii si conditiile contractului si sa se asigure ca produsele si serviciile sunt livrate la timp. Managerii trebuie sa se asigure ca furnizorii sunt tratati corect si ca se respecta termenii si conditiile contractului.

Model fisa de post: manager relatia cu furnizorii

Fisa de post pentru meseria de manager relatia cu furnizorii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager relatia cu furnizorii, cod COR 132451


Grupa de baza: 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

Titlu post: Manager Relatia cu Furnizorii

Descrierea postului:

Managerul Relatia cu Furnizorii este responsabil pentru gestionarea relatiei companiei cu furnizorii sai. Acesta se asigura ca compania achizitioneaza produse si servicii de calitate la preturi competitive si in termenele convenite. Prin intermediul unei comunicari eficiente, managerul relationeaza cu furnizorii pentru a asigura o colaborare benefica pentru ambele parti.

Responsabilitati:

Identifica si selecteaza furnizori potentiali, evaluand produsele si serviciile lor, precum si preturile si conditiile oferite.
Negociaza si stabileste contracte cu furnizorii, precum si termenele de plata si de livrare.
Monitorizeaza performanta furnizorilor, asigurandu-se ca acestia respecta termenele convenite si indeplinesc standardele de calitate.
Gestionarea problemelor si conflictelor care pot aparea in relatia cu furnizorii.
Colaboreaza cu departamentul de achizitii pentru a identifica oportunitatile de reducere a costurilor si imbunatatirea eficientei procesului de achizitii.
Dezvolta si mentine relatii puternice cu furnizorii existenti, asigurandu-se ca acestia raman loiali si continua sa ofere produse si servicii de calitate.
Identifica si urmareste tendintele si inovatiile in domeniul furnizorilor, pentru a putea face recomandari si a face imbunatatiri in procesul de achizitii.
Cerinte:

Diploma de licenta in afaceri, economie sau o disciplina relevanta.
Experienta de minimum 3 ani in gestionarea relatiei cu furnizorii sau in domeniul achizitiilor.
Excelente abilitati de comunicare si negocieri.
Cunostinte solide in evaluarea furnizorilor si incheierea de contracte.
Abilitatea de a lucra sub presiune si de a prioritiza sarcinile.
Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat, atat in scris cat si in vorbire.
Abilitati de analiza si raportare.
Abilitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu alte departamente.
Managerul Relatia cu Furnizorii este o pozitie importanta in companie si poate influenta semnificativ succesul acesteia prin asigurarea unei aprovizionari de calitate la preturi competitive. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze sub presiune si sa fie orientat spre rezultate, avand in acelasi timp abilitati excelente de comunicare si negocieri.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 13

    Subgrupa Majora 13

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

    Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

  • 132

    Grupa Minora 132

    Conducatori de unitati din industria prelucratoare, extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din industria prelucratoare, industria extractiva, constructii si in domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri planifica, organizeaza si coordoneaza operatiunile privind productia, extractia de minerale, constructiile, aprovizionarea, depozitarea si transportul.

  • COR

    Grupa de baza 1324 Conducatori de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri

    Conducatorii de unitati din domeniul aprovizionarii si desfacerii de marfuri si asimilatii acestora planifica, conduc si coordoneaza activitatea de aprovizionare, transport, depozitare si distributie a bunurilor.

  • COD

    COD COR 132451 - manager relatia cu furnizorii