.

Cod COR manager relatii financiare externe


Cod COR manager relatii financiare externe

Cod COR: manager relatii financiare externe

Cod COR: 121126 - manager relatii financiare externe


Meseria de manager relatii financiare externe face parte din grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar.

Istoria meseriei de manager relatii financiare externe

Meseria de manager de relatii financiare externe a luat nastere in anii '90, cand companiile au inceput sa se extinda in afara granitelor. Acesti manageri sunt responsabili pentru gestionarea fluxurilor de capital si a tranzactiilor financiare internationale. Ei sunt responsabili pentru identificarea si evaluarea oportunitatilor de investitii internationale, precum si pentru monitorizarea si gestionarea riscurilor financiare. De asemenea, ei sunt responsabili pentru negocierea si implementarea tranzactiilor financiare internationale, precum si pentru asigurarea conformitatii cu reglementarile si legile internationale. Managerii de relatii financiare externe sunt, de asemenea, responsabili pentru dezvoltarea si implementarea strategiilor de investitii internationale, precum si pentru monitorizarea si raportarea performantei investitiilor.

Model fisa de post: manager relatii financiare externe

Fisa de post pentru meseria de manager relatii financiare externe


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager relatii financiare externe, cod COR 121126


Grupa de baza: 1211 Conducatori in domeniul financiar

Iata o posibila fisa de post pentru un Manager de Relatii Financiare Externe:

## Titlu post: Manager de Relatii Financiare Externe

## Scopul postului:

Managerul de Relatii Financiare Externe are responsabilitatea de a coordona si dezvolta relatiile financiare cu clientii, partenerii de afaceri si alte entitati externe ale organizatiei. Este responsabil pentru identificarea si implementarea de strategii pentru cresterea afacerii si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri.

## Responsabilitati:

- Dezvoltarea si implementarea de strategii pentru cresterea afacerii si dezvoltarea de noi oportunitati de afaceri;
- Identificarea si dezvoltarea de relatii solide cu clientii, partenerii de afaceri si alte entitati externe ale organizatiei, si imbunatatirea comunicarii cu acestea;
- Gestionarea si coordonarea proceselor de evaluare a riscurilor si a proceselor de creditare pentru clientii organizatiei;
- Asigurarea respectarii reglementarilor si a politicilor financiare aplicabile, precum si a standardelor etice si a valorilor organizationale ale organizatiei;
- Furnizarea de rapoarte financiare si analize relevante pentru luarea deciziilor, atat catre conducerea organizatiei, cat si catre clienti, parteneri de afaceri si alte parti interesate relevante;
- Promovarea unui mediu financiar responsabil si etic, prin respectarea standardelor etice si a valorilor organizationale ale organizatiei.

## Cerinte:

- Studii superioare in finante, economie sau intr-un domeniu relevant;
- Cel putin 5 ani de experienta intr-un rol de management financiar si de relatii cu clientii sau intr-un rol relevant;
- Abilitati excelente de leadership si de creare a echipei, cu capacitatea de a motiva angajatii si de a gestiona cu succes o echipa;
- Abilitati excelente de comunicare, negociere si relationare interdepartamentala in sectorul financiar si contabil;
- Capacitatea de a gandi strategic si de a dezvolta si implementa strategii financiare si de investitii;
- Orientare spre eficienta si precizie, cu capacitati analitice si de rezolvare a problemelor;
- Abilitatea de a gandi si de a actiona in mod creativ si inovator pentru a imbunatati procesele si procedurile organizatiei.

Aceasta este o fisa de post generala pentru un Manager de Relatii Financiare Externe, iar responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatie si industrie. Este important ca fiecare fisa de post sa fie adaptata la nevoile organizatiei si la cerintele postului.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 12

  Subgrupa Majora 12

  Conducatori in domeniul administrativ si comercial

  Conducatorii din domeniul administrativ si comercial planifica, organizeaza, coordoneaza direct si controleaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politica de planificare, cercetare si dezvoltare, publicitate si relatii publice, precum si activitatile de vanzare si de marketing ale intreprinderilor sau organizatiilor ori ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii sau intreprinderi.

 • 121

  Grupa Minora 121

  Directori de intreprinderi si conducatori din domeniul administrativ

  Directorii de intreprinderi si conducatorii din domeniul administrativ planifica, organizeaza, conduc, controleaza si coordoneaza activitatile financiare, administrative, de resurse umane, politice, de planificare ale organizatiilor sau ale intreprinderilor care furnizeaza astfel de servicii pentru alte organizatii ori intreprinderi.

 • COR

  Grupa de baza 1211 Conducatori in domeniul financiar

  Conducatorii din domeniul financiar planifica, conduc direct si coordoneaza operatiunile financiare ale intreprinderii sau organizatiei, in colaborare (consultare) cu managerii (conducerea de nivel superior) si cu conducatorii altor departamente ori sectiuni.

 • COD

  COD COR 121126 - manager relatii financiare externe