.

Cod COR manager sportiv


Cod COR manager sportiv

Cod COR: manager sportiv

Cod COR: 333905 - manager sportiv


Meseria de manager sportiv face parte din grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de manager sportiv

Managerul sportiv este un profesionist care se ocupa de managementul sportiv, de la planificarea si organizarea evenimentelor sportive la gestionarea echipelor si a jucatorilor. Meseria de manager sportiv a existat de mult timp, inca din antichitate. in Grecia antica, managerii sportivi erau responsabili pentru organizarea si gestionarea jocurilor olimpice. in secolul al XIX-lea, managerii sportivi au inceput sa se ocupe de managementul echipelor de fotbal si de alte sporturi. Acest lucru a crescut in popularitate in anii 1900, cand managerii sportivi au inceput sa se ocupe de managementul echipelor profesionale. in prezent, managerii sportivi sunt responsabili pentru organizarea si gestionarea echipelor si a jucatorilor, precum si pentru promovarea si publicitatea sportului.

Model fisa de post: manager sportiv

Fisa de post pentru meseria de manager sportiv


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manager sportiv, cod COR 333905


Grupa de baza: 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de: Manager Sportiv

Descrierea postului:

Managerul sportiv este responsabil pentru gestionarea si coordonarea activitatilor sportive ale unei organizatii sau a unei echipe sportive. Acesta trebuie sa aiba o cunoastere profunda a sportului si sa fie capabil sa ia decizii rapide si eficiente pentru a asigura succesul echipei.

Responsabilitati:

- Planificarea si organizarea antrenamentelor si a competitiilor
- Gestionarea bugetului echipei si a resurselor financiare
- Recrutarea si gestionarea personalului tehnic si administrativ
- Dezvoltarea si implementarea strategiilor de marketing si promovare a echipei
- Asigurarea respectarii regulilor si a standardelor de siguranta in timpul antrenamentelor si competitiilor
- Monitorizarea performantelor echipei si a jucatorilor individuali
- Identificarea si dezvoltarea de noi talente sportive
- Negocierea contractelor cu sponsori si parteneri
- Asigurarea unei comunicari eficiente intre membrii echipei si cu alte organizatii sportive

Cerinte:

- Experienta anterioara in managementul sportiv sau intr-un rol similar
- Cunoasterea profunda a sportului si a regulilor acestuia
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a lua decizii rapide si eficiente
- Abilitati de lider si de gestionare a personalului
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a gestiona mai multe sarcini simultan
- Flexibilitate si adaptabilitate la schimbari
- Diploma de licenta in managementul sportiv sau intr-un domeniu similar

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si de avansare in cariera
- Participarea la evenimente sportive importante
- Acces la facilitati sportive de inalta calitate
- Asigurare medicala si alte beneficii sociale

Aceasta este o descriere generala a postului de manager sportiv. Responsabilitatile si cerintele pot varia in functie de organizatia sau echipa sportiva pentru care se lucreaza.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 333

  Grupa Minora 333

  Agenti de servicii comerciale

  Agentii de servicii comerciale stabilesc contacte pentru a vinde diverse servicii comerciale, cum ar fi spatiul de publicitate in mass-media, desfasoara activitati vamale pentru a se asigura ca documentele necesare sunt in ordine, informeaza persoanele in cautarea unui loc de munca despre locurile de munca vacante, realizeaza activitati de mediere intre lucrator si angajator, aranjeaza contracte pentru atletii de performanta, animatori si artisti, precum si pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau inregistrarea, interpretarea si vanzarea de muzica, planifica si organizeaza conferinte si evenimente similare.

 • COR

  Grupa de baza 3339 Agenti de servicii comerciale neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde agentii de servicii comerciale neclasificati in alta parte in grupa minora 333 - Agenti de servicii comerciale. De exemplu, grupa de baza include pe cei care stabilesc contracte de afaceri, vand servicii comerciale, cum ar fi spatiu publicitar in mass-media, aranjeaza contracte pentru atleti de performanta, animatori si artisti, pentru publicarea de carti, productia de piese de teatru sau de inregistrari, interpretari si vanzari de muzica si vanzari de proprietati si bunuri prin licitatie.

 • COD

  COD COR 333905 - manager sportiv