.

Cod COR manechin


Cod COR manechin

Cod COR: manechin

Cod COR: 524101 - manechin


Meseria de manechin face parte din grupa de baza: 5241 Manechine si asimilati.

Istoria meseriei de manechin

Meseria de manechin a existat de mai multe secole, incepand cu secolul al XVIII-lea. in acea perioada, manechinele erau folosite in mod special pentru a prezenta hainele in magazinele de moda. Acestea erau adesea persoane inalte si subtiri, care erau selectate pentru a prezenta hainele intr-un mod atractiv. in secolul al XIX-lea, manechinele au inceput sa fie folosite in mod regulat in industria modei, iar in secolul al XX-lea, aceasta meserie a devenit una dintre cele mai populare si bine platite meserii din lume. in prezent, manechinele sunt folosite in mod regulat in industria modei, in special pentru a prezenta hainele in reviste, pe podiumuri si in reclame.

Model fisa de post: manechin

Fisa de post pentru meseria de manechin


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manechin, cod COR 524101


Grupa de baza: 5241 Manechine si asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Manechin

Departament: Moda

Descrierea postului:

Manechinul este responsabil pentru prezentarea produselor de moda in cadrul evenimentelor si prezentarilor de moda. Acesta trebuie sa prezinte produsele in mod profesionist si sa creeze o imagine pozitiva a produselor.

Responsabilitati:

- Prezentarea produselor de moda in cadrul evenimentelor si prezentarilor de moda;

- Prezentarea produselor in mod profesionist si creativ;

- Respectarea standardelor de prezentare si a cerintelor clientilor;

- Participarea la sesiunile de fotografiere si filmare;

- Respectarea programului stabilit;

- Respectarea regulilor de securitate si igiena.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul modei;

- Abilitati de comunicare si prezentare;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Abilitati de organizare si planificare;

- Atentie la detalii;

- Disponibilitate pentru deplasari.

 • 5

  Grupa Majora 5

  Lucratori in domeniul serviciilor

  Lucratorii in domeniul serviciilor furnizeaza servicii personale si de protectie legate de calatorii, gospodarii, furnizarea de alimente, ingrijire personala sau protectie impotriva incendiilor si actelor de delincventa, prezinta si vand bunuri cu ridicata sau cu amanuntul in magazine sau unitati similare, precum si la tarabe si in piete.

 • 52

  Subgrupa Majora 52

  Lucratori in domeniul vanzarilor

  Lucratorii din domeniul vanzarilor se ocupa cu vanzarea si prezentarea bunurilor in magazine cu amanuntul sau cu ridicata, la tarabe si in piete, la domiciliul clientilor, prin telefon sau centrele de comanda. Acestia inregistreaza si accepta plata pentru bunurile si serviciile achizitionate si pot conduce mici magazine de vanzare cu amanuntul.

 • 524

  Grupa Minora 524

  Alti lucratori in domeniul vanzarilor

  Alti lucratori din domeniul vanzarilor se ocupa cu prezentarea demonstrativa si vanzarea de bunuri, produse alimentare si servicii, de obicei publicului larg, in alt context decat vanzarea in piete, pe strada sau in magazine. Aceasta grupa de baza include vanzatorii neclasificati in grupele minore 521 - Vanzatori stradali si in piete, 522 - Vanzatori in magazine si 523 - Casieri si vanzatori de bilete.

 • COR

  Grupa de baza 5241 Manechine si asimilati

  Manechinele si alte modele imbraca si prezinta articole vestimentare si accesorii, pozeaza pentru fotografii, film si inregistrare video, publicitate sau pentru creatii artistice.

 • COD

  COD COR 524101 - manechin