.

Cod COR manuitor, montator decor


Cod COR manuitor, montator decor

Cod COR: manuitor, montator decor

Cod COR: 343501 - manuitor, montator decor


Meseria de manuitor, montator decor face parte din grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural.

Istoria meseriei de manuitor, montator decor

uri Meseria de manuitor, montator decoruri se refera la procesul de creare si montare a decorurilor pentru productii de film, televiziune si teatru. Acest lucru implica adesea construirea si instalarea de decoruri, mobilier si alte elemente de design pentru a crea un mediu realist si autentic pentru productia respectiva. Meseria de manuitor, montator decoruri a existat de mai multe decenii, incepand cu anii 1920, cand productiile de film au inceput sa se dezvolte. in acea perioada, producatorii de film au angajat artisti si designeri pentru a construi si a monta decoruri si mobilier pentru productiile lor. Acest lucru a continuat sa se dezvolte in anii urmatori, cu producatorii de film angajand mai multi artisti si designeri pentru a crea decoruri si mobilier pentru productiile lor. in prezent, meseria de manuitor, montator decoruri este una dintre cele mai importante meserii in industria productiilor de film, televiziune si teatru.

Model fisa de post: manuitor, montator decor

Fisa de post pentru meseria de manuitor, montator decor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: manuitor, montator decor, cod COR 343501


Grupa de baza: 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

Titlul postului: Manuitor, Montator Decor

Descrierea postului:

Manuitorul, Montatorul Decor este responsabil pentru manipularea si montarea elementelor de decor pentru evenimente, spectacole, expozitii si alte evenimente speciale. Acesta trebuie sa fie capabil sa lucreze cu diferite materiale, cum ar fi lemnul, metalul, sticla, plasticul si textilele, si sa aiba abilitati de masurare, taiere, sudare si asamblare.

Responsabilitati:

- Manipularea si transportul elementelor de decor catre locatia evenimentului
- Montarea si demontarea elementelor de decor conform planului de design
- Asamblarea si fixarea elementelor de decor folosind diferite instrumente si tehnici
- Verificarea si asigurarea sigurantei elementelor de decor pentru a preveni accidentele
- Lucrul in echipa cu designerii si organizatorii evenimentului pentru a asigura ca decorul este in conformitate cu planul de design
- ntretinerea si repararea elementelor de decor dupa evenimente
- Respectarea normelor de siguranta si a regulilor de lucru

Cerinte:

- Experienta anterioara in manipularea si montarea elementelor de decor
- Abilitati de masurare, taiere, sudare si asamblare
- Cunostinte despre diferite materiale si instrumente utilizate in manipularea si montarea elementelor de decor
- Abilitati de comunicare si lucrul in echipa
- Capacitatea de a lucra sub presiune si de a respecta termenele limita
- Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor
- Disponibilitatea de a lucra in weekend-uri si in timpul noptii, in functie de necesitati

Educatie:

- Studii medii sau superioare in domeniul artei, designului sau a constructiilor sunt un avantaj, dar nu sunt obligatorii

Salariu:

- Salariul pentru un Manuitor, Montator Decor poate varia in functie de experienta, locatie si tipul de evenimente la care participa. n general, salariul mediu este de aproximativ 2000-3000 lei pe luna.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 34

  Subgrupa Majora 34

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural

  Alti specialisti in domeniul juridic, social si cultural indeplinesc sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor referitoare la serviciile juridice, asistenta sociala, cultura, prepararea produselor alimentare, sport si religie.

 • 343

  Grupa Minora 343

  Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar

  Alti specialisti din domeniul artistic, cultural si culinar combina aptitudinile creative si cunostintele tehnice si culturale in activitatea de preluare si prelucrare a fotografiilor, proiectarea si executarea decorurilor pentru teatru, vitrine (afisaje) de magazin si interioare de locuinte, pregatirea obiectelor pentru prezentare, intretinerea colectiilor din biblioteci si din galerii, a inregistrarilor si sistemelor de catalogare, crearea de meniuri, prepararea si prezentarea produselor alimentare, acorda sprijin pentru productiile de teatru, film si televiziune, precum si in alte domenii artistice si culturale.

 • COR

  Grupa de baza 3435 Alti specialisti asimilati din domeniul artistic si cultural

  Aceasta grupa de baza cuprinde ocupatiile auxiliare artistice si culturale care nu sunt clasificate in alta parte in grupa minora 343 - Alti specialisti in domeniul artistic, cultural si culinar. De exemplu, cei care ajuta regizorii si actorii cu punerea in scena a productiilor de teatru, film, televiziune sau comerciale sunt clasificati aici.

 • COD

  COD COR 343501 - manuitor, montator decor