.

Cod COR marangoz-calafatuitor


Cod COR marangoz-calafatuitor

Cod COR: marangoz-calafatuitor

Cod COR: 752204 - marangoz-calafatuitor


Meseria de marangoz-calafatuitor face parte din grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati.

Istoria meseriei de marangoz-calafatuitor

Meseria de marangoz-calafatuitor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Acestia au fost responsabili pentru construirea si repararea mobilierului si a altor obiecte din lemn. In trecut, marangozii-calafatuitori au folosit unelte simple, cum ar fi ciocanele, topoarele, ferastraiele si daltile, pentru a prelucra lemnul si a-l transforma in piese de mobilier. Acestia au folosit, de asemenea, ceara si alte materiale pentru a umple golurile si a asigura etanseitatea piesei de mobilier. In prezent, marangozii-calafatuitori folosesc unelte mai avansate, cum ar fi masinile de frezat si de gaurit, pentru a prelucra lemnul si a-l transforma in piese de mobilier. De asemenea, folosesc adezivi si alte materiale pentru a asigura etanseitatea piesei de mobilier.

Model fisa de post: marangoz-calafatuitor

Fisa de post pentru meseria de marangoz-calafatuitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: marangoz-calafatuitor, cod COR 752204


Grupa de baza: 7522 Ebenisti si asimilati

Denumirea postului: Marangoz-Calafatuitor

Descrierea postului:

Marangozul-calafatuitor este responsabil pentru pregatirea, fabricarea si repararea mobilierului si a altor produse din lemn. Acesta trebuie sa utilizeze unelte manuale si masini pentru a pregati, taia, asambla si finisa piesele de mobilier. De asemenea, trebuie sa se asigure ca produsele sunt fabricate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Responsabilitati:

Utilizarea uneltelor manuale si masinilor pentru a pregati, taia, asambla si finisa piesele de mobilier.

Verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt fabricate in conformitate cu specificatiile si standardele de calitate.

Repararea si intretinerea mobilierului si a altor produse din lemn.

Asigurarea unui mediu de lucru curat si sigur.

Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de siguranta.

Urmarirea si respectarea termenelor limita.

Calificari:

Experienta anterioara in domeniul prelucrarii lemnului.

Cunostinte solide despre utilizarea uneltelor manuale si masinilor.

Abilitati excelente de comunicare si lucru in

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7522 Ebenisti si asimilati

  Ebenistii si lucratorii asimilati acestora produc, decoreaza si repara mobilier din lemn, carute si alte vehicule, roti, piese de schimb, accesorii, modele si alte produse din lemn utilizand masini de prelucrare a lemnului, masini-unelte si alte unelte de mana specializate.

 • COD

  COD COR 752204 - marangoz-calafatuitor