Cod COR: 313204 - masinist la conditionarea aerului
Meseria de masinist la conditionarea aerului face parte din grupa de baza: 3132 Operatori incineratoare si uzine de tratare a apei.
Meseria de masinist la conditionarea aerului a fost introdusa in anii 1950, cand s-a dezvoltat prima tehnologie de conditionare a aerului. Acestia sunt responsabili pentru instalarea, intretinerea si repararea sistemelor de conditionare a aerului. Acestia trebuie sa inteleaga cum functioneaza sistemele de conditionare a aerului si sa fie capabili sa identifice si sa rezolve problemele care pot aparea. De asemenea, ei trebuie sa fie capabili sa instaleze si sa intretina sistemele de conditionare a aerului, sa faca modificari si sa faca ajustari pentru a se asigura ca sistemul functioneaza corect. Acestia trebuie sa fie capabili sa lucreze cu echipamente si materiale de inalta calitate si sa respecte standardele de siguranta si de calitate.
Fisa de post pentru meseria de masinist la conditionarea aerului
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: masinist la conditionarea aerului, cod COR 313204
Post: Masinist Conditionare Aer
Responsabilitati:
Asigura intretinerea si repararea echipamentelor de conditionare a aerului, inclusiv a unitatilor de ventilatie, a unitatilor de climatizare si a unitatilor de incalzire.
Instaleaza, intretine si repara echipamentele de conditionare a aerului, inclusiv unitati de ventilatie, unitati de climatizare si unitati de incalzire.
Verifica si inlocuieste filtrele de aer si alte componente ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele electrice ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele mecanice ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele hidraulice ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de control ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de ventilatie ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de incalzire ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de racire ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de umidificare ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de filtrare ale sistemelor de conditionare a aerului.
Verifica si inlocuieste componentele de control ale sistemelor de conditionare a aerului.
Monitorizeaza si regleaza sistemele de condition
Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic
Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.
Specialisti asimilati in stiinta si inginerie
Specialistii asimilati in stiinta si inginerie indeplinesc sarcinile tehnice legate de activitatea de cercetare si metodele operationale in domeniul stiintei si ingineriei. Acestia supravegheaza si controleaza aspectele tehnice si operationale ale activitatii de minerit, industriei prelucratoare, constructiilor si alte operatiuni de inginerie, precum si exploatarea echipamentului tehnic, inclusiv aeronave si nave.
Tehnicieni controlori de procese industriale
Tehnicienii controlori de procese industriale opereaza si monitorizeaza tablourile electrice de comanda, sistemele computerizate de control, masinile multifunctionale de control al proceselor si mentin unitatile de procesare in generarea si distributia energiei electrice, instalatiile de canalizare, tratare a apelor reziduale si distrugere a deseurilor, in rafinarea produselor chimice, petrolului si gazelor naturale, in prelucrarea metalului si alte operatii multiple de proces.
Operatorii la incineratoare si uzine de tratare a apei actioneaza si monitorizeaza sistemele de control computerizate si echipamentele similare din cadrul instalatiilor de tratare a deseurilor lichide si solide, pentru a reglementa tratarea si eliminarea apelor reziduale si a deseurilor, precum si din instalatiile de filtrare si tratare a apei, pentru a reglementa tratarea si distributia apei.