Cod COR: 814123 - masinist la confectionarea materialelor electroizolante stratificate (mica)
Meseria de masinist la confectionarea materialelor electroizolante stratificate (mica) face parte din grupa de baza: 8141 Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc.
Meseria de masinist la confectionarea materialelor electroizolante stratificate (mica) a fost introdusa in anii 1950, cand producatorii au inceput sa utilizeze tehnologii mai avansate pentru a fabrica materiale electroizolante stratificate. Acestea erau folosite pentru a proteja cablurile si alte componente electrice de la scurtcircuite si alte probleme. Masinistii erau responsabili de operarea masinilor de fabricat materiale electroizolante stratificate, care foloseau un amestec de materiale, cum ar fi hartie, vinil, sticla si alte materiale, pentru a crea straturi de protectie. Acestia trebuiau sa asigure ca materialele erau fabricate la standarde ridicate si sa verifice produsele pentru a se asigura ca sunt conforme cu cerintele. In prezent, masinistii sunt responsabili de operarea masinilor de fabricat materiale electroizolante stratificate, precum si de verificarea produselor pentru a se asigura ca sunt conforme cu cerintele.
Fisa de post pentru meseria de masinist la confectionarea materialelor electroizolante stratificate (mica)
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: masinist la confectionarea materialelor electroizolante stratificate (mica), cod COR 814123
Post: Masinist
Responsabilitati:
- Operarea masinilor de confectionare a materialelor electroizolante stratificate (mica)
- Monitorizarea procesului de productie si asigurarea calitatii produselor
- Mentinerea masinilor in stare buna de functionare si efectuarea de reparatii minore
- Verificarea si inlocuirea componentelor defecte
- Monitorizarea si reglarea parametrilor de productie
- Respectarea procedurilor de productie si a standardelor de calitate
- Monitorizarea inventarului si a stocurilor de materiale
- Asigurarea unui mediu de lucru sigur si curat
- Respectarea regulilor de securitate si a normelor de protectia muncii
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul productiei
- Cunostinte tehnice si abilitati de intretinere a masinilor
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Atentie la detalii si abilitati de organizare
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres
- Cunostinte de baza in utilizarea calculatorului
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la masini si utilaje pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc, plastic si hartie actioneaza si supravegheaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc, care produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic si din materiale plastice sau produc produse diferite din hartie, carton si materiale similare.
Operatorii la masinile si utilajele pentru fabricarea produselor din cauciuc actioneaza si monitorizeaza masinile (utilajele) de malaxat si amestecare a cauciucului si a compusilor din cauciuc si produc diferite componente si produse din cauciuc natural si sintetic, cum ar fi incaltaminte turnata in tipar, articole casnice, materiale izolante, accesorii industriale sau anvelope.