.

Cod COR masinist la confectionarea spetelor si spiralelor


Cod COR masinist la confectionarea spetelor si spiralelor

Cod COR: masinist la confectionarea spetelor si spiralelor

Cod COR: 721425 - masinist la confectionarea spetelor si spiralelor


Meseria de masinist la confectionarea spetelor si spiralelor face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.

Istoria meseriei de masinist la confectionarea spetelor si spiralelor

Meseria de masinist la confectionarea spetelor si spiralelor a fost practicata de mai multe generatii de oameni. A inceput in secolul al XIX-lea, cand mecanicii au inceput sa construiasca masini specializate pentru a produce spete si spirale. Aceste masini au fost folosite pentru a produce produse de calitate superioara, care au fost folosite in industria de confectii. In anii 1950, masinile au devenit mai sofisticate si au permis producatorilor sa produca produse de calitate superioara, mai rapid si mai eficient. In prezent, masinile sunt folosite pentru a produce produse de calitate superioara, cu un grad ridicat de precizie si eficienta. Masinistii sunt responsabili pentru intretinerea si operarea acestor masini, precum si pentru asigurarea ca produsele sunt produse la standarde inalte.

Model fisa de post: masinist la confectionarea spetelor si spiralelor

Fisa de post pentru meseria de masinist la confectionarea spetelor si spiralelor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: masinist la confectionarea spetelor si spiralelor, cod COR 721425


Grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

POST: Masinist

LOCATIE: Fabrica de spete si spirale

RESPONSABILITATI:

Operarea masinilor de confectionare a spetelor si spiralelor, in conformitate cu instructiunile de lucru si procedurile de siguranta

Verificarea si mentinerea masinilor in stare buna de functionare

Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare a masinilor

Verificarea si asigurarea calitatii produselor finite

Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului

Raportarea oricaror defectiuni sau probleme tehnice

Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar

CERINTE:

Experienta anterioara in domeniul confectionarii spetelor si spiralelor

Cunostinte tehnice si abilitati de operare a masinilor

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Capacitatea de a lucra in conditii de stres

Atentie la detalii si abilitati de rezolvare a problemelor

Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si electronice

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7214 Constructori si montatori de structuri metalice

  Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.

 • COD

  COD COR 721425 - masinist la confectionarea spetelor si spiralelor