Cod COR: 721420 - masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu
Meseria de masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu face parte din grupa de baza: 7214 Constructori si montatori de structuri metalice.
Meseria de masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu a fost introdusa in anii 1950, cand industria metalurgica a inceput sa se dezvolte. Acestia erau responsabili de operarea si intretinerea masinilor de prelucrare a aluminiului, care erau folosite pentru a produce tuburi de aluminiu. Masinistii trebuiau sa se asigure ca masinile functionau corect si sa monitorizeze procesul de prelucrare pentru a se asigura ca tuburile erau produse la standarde ridicate. In anii 1980, tehnologia s-a imbunatatit si masinistii au fost nevoiti sa se adapteze noilor masini si tehnologii. Acestia au fost responsabili de operarea si intretinerea masinilor de prelucrare a aluminiului, precum si de monitorizarea procesului de prelucrare pentru a se asigura ca tuburile erau produse la standarde ridicate. In prezent, masinistii sunt responsabili de operarea si intretinerea masinilor de prelucrare a aluminiului, precum si de monitorizarea procesului de prelucrare pentru a se asigura ca tuburile sunt produse la standarde ridicate.
Fisa de post pentru meseria de masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu, cod COR 721420
FISA DE POST
Titlu post: Masinist la confectionarea tuburilor de aluminiu
Responsabilitati:
Operarea si intretinerea masinilor de confectionat tuburi de aluminiu;
Monitorizarea procesului de productie si asigurarea calitatii produselor;
Verificarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinilor;
Asigurarea unui flux continuu de materiale si produse finite;
Mentinerea curateniei si ordinii in zona de productie;
Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectia muncii.
Competente:
Experienta anterioara in domeniul productiei;
Cunostinte tehnice si mecanice;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Capacitatea de a lucra in conditii de stres;
Abilitati de rezolvare a problemelor;
Atentie la detalii si spirit de observatie;
Abilitati de organizare si planificare.
Cerinte:
Diploma de liceu sau echivalent;
Experienta anterioara in domeniul productiei;
Cunostinte tehnice si mecanice;
Permis de conducere.
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati
Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.
Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati
Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.
Constructorii si montatorii de structuri metalice asambleaza, ridica si demonteaza cadrele metalice (structurale) ale cladirilor si alte structuri.