Cod COR: 817204 - masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta
Meseria de masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta a fost inventata in anul 1885 de catre un inventator german, Wilhelm Schulte. Acesta a inventat o masina care poate taia straifuri si dopuri din pluta cu ajutorul unor lame rotative. Masina a fost folosita in mod initial pentru a fabrica produse din pluta, cum ar fi covoare, perne si alte articole textile. In anii urmatori, masina a fost imbunatatita si a devenit mai eficienta, permitand producatorilor sa produca produse din pluta la un cost mai mic. In prezent, masinile de taiat straifuri si dopuri din pluta sunt folosite in industria textilelor si a produselor din pluta pentru a produce produse de calitate superioara.
Fisa de post pentru meseria de masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta, cod COR 817204
Post: Masinist la masina de taiat straifuri si dopuri din pluta
Responsabilitati:
Operarea masinii de taiat straifuri si dopuri din pluta in conformitate cu instructiunile de lucru si procedurile de siguranta;
Verificarea si mentinerea masinii in stare buna de functionare;
Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinii;
Verificarea calitatii produselor finite;
Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;
Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.
Competente:
Experienta anterioara in operarea masinilor de taiat straifuri si dopuri din pluta;
Cunostinte de baza in domeniul mecanicii si al electricii;
Abilitati de comunicare si lucru in echipa;
Abilitati de rezolvare a problemelor;
Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice;
Abilitati de urmarire si respectare a procedurilor de lucru.
Atributii:
Asigurarea functionarii corecte a masinii de taiat straifuri si dopuri din pluta;
Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinii;
Verificarea calitatii produselor finite;
Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru;
Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de siguranta.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.