Cod COR: 817205 - masinist la masina de zdrobit si macinat pluta
Meseria de masinist la masina de zdrobit si macinat pluta face parte din grupa de baza: 8172 Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului.
Meseria de masinist la masina de zdrobit si macinat pluta a fost practicata incepand cu secolul al XIX-lea, cand a fost inventata prima masina de zdrobit si macinat pluta. Acestea au fost folosite pentru a prelucra pluta in scopuri industriale, cum ar fi fabricarea hartiei si a materialelor de imbracaminte. Masinile au fost operate de masinisti care au fost instruiti sa foloseasca si sa intretina masinile. Acestia au fost responsabili de reglarea si monitorizarea masinilor pentru a asigura ca produsele erau produse la standarde ridicate. In prezent, masinile sunt folosite in mod regulat in industria hartiei si a materialelor de imbracaminte, iar masinistii sunt responsabili de intretinerea si operarea acestora.
Fisa de post pentru meseria de masinist la masina de zdrobit si macinat pluta
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: masinist la masina de zdrobit si macinat pluta, cod COR 817205
FISA DE POST
Titlu post: Masinist la masina de zdrobit si macinat pluta
Descrierea postului:
Masinistul este responsabil pentru operarea si intretinerea masinii de zdrobit si macinat pluta. Acesta trebuie sa asigure functionarea corecta si eficienta a masinii si sa respecte toate regulile de siguranta si procedurile de operare.
Responsabilitati:
Operarea si intretinerea masinii de zdrobit si macinat pluta in conformitate cu instructiunile si procedurile de operare.
Verificarea si mentinerea masinii in stare buna de functionare.
Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinii.
Monitorizarea si reglarea parametrilor de productie ai masinii.
Executarea de lucrari de intretinere si reparatii minore.
Monitorizarea si raportarea oricaror defectiuni sau probleme tehnice.
Respectarea tuturor regulilor de siguranta si procedurilor de operare.
Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.
Cerinte:
Experienta anterioara in operarea si intretinerea masinilor de zdrobit si macinat pluta.
Cunostinte tehnice si abilitati de intretinere si reparatii.
Abilitati de comunicare si lucru in echipa.
Abilitati de citire si interpretare a documentatiei tehnice.
Abilitati de utilizare a echipamentelor de masura si control.
Abilitati de utilizare a calculatorului.
Cunostinte de baza in domeniul sigurantei si protectiei muncii.
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului si fabricare a hartiei supravegheaza, actioneaza si controleaza echipamentele automate utilizate la taierea lemnului si prelucrarea cherestelei, furnirului, fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara. Operatorii la masinile de fabricat celuloza actioneaza si supravegheaza diferite tipuri de masini si echipamente de prelucrare pentru producerea de celuloza.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a lemnului actioneaza si controleaza echipamentele automatizate utilizate la taierea lemnului pentru prelucrarea cherestelei, furnirului si fabricarea placajelor, precum si la alte procese de prelucrare a lemnului pentru o utilizare ulterioara.