.

Cod COR masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri


Cod COR masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri

Cod COR: masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri

Cod COR: 752309 - masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri


Meseria de masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri

Meseria de masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri a fost inventata in anul 1845 de catre un inventator american, Charles Bowman. Acesta a inventat o masina care sa umple cutiile de chibrituri cu chibrituri si sa le inchida. Masina a fost prima sa inventie si a fost folosita in fabricile de chibrituri din intreaga lume. In anii urmatori, masina a fost imbunatatita si a devenit mai eficienta si mai rapida. In prezent, masinile sunt folosite in fabricile de chibrituri din intreaga lume pentru a umple si inchide cutiile de chibrituri. Masinistii sunt responsabili pentru operarea acestor masini si pentru asigurarea ca cutiile sunt umplute si inchise corect.

Model fisa de post: masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri

Fisa de post pentru meseria de masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri, cod COR 752309


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

Post: Masinist

Responsabilitati:

- Operarea masinii de umplere si inchidere a cutiilor de chibrituri

- Verificarea si asigurarea calitatii produselor finite

- Monitorizarea si reglarea parametrilor de functionare ai masinii

- Mentinerea masinii in stare buna de functionare

- Executarea operatiunilor de intretinere si curatare a masinii

- Monitorizarea si raportarea oricaror defectiuni sau probleme tehnice

- Respectarea procedurilor de siguranta si a regulilor de protectie a mediului

- Respectarea standardelor de calitate si productivitate

Cerinte:

- Experienta anterioara in operarea masinilor de umplere si inchidere a cutiilor de chibrituri

- Cunostinte tehnice si abilitati de intretinere a masinilor

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de organizare

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiune

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752309 - masinist la umplerea si inchiderea cutiilor de chibrituri