.

Cod COR mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale


Cod COR mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale

Cod COR: mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale

Cod COR: 723307 - mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale


Meseria de mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale face parte din grupa de baza: 7233 Mecanici de masini agricole si industriale.

Istoria meseriei de mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale

Mecanicii de intretinere si reparatii masini de cusut industriale au o istorie lunga si interesanta. Acestia au fost primii care au dezvoltat tehnologia moderna de cusut industrial, care a revolutionat industria de confectii. Incepand cu anii 1800, mecanicii au dezvoltat masini de cusut industriale care au permis producatorilor sa produca produse de calitate superioara, mai rapid si mai ieftin. Acestia au dezvoltat si imbunatatit masinile de cusut industriale, inclusiv adaugarea de caracteristici noi si imbunatatirea performantelor. In prezent, mecanicii de intretinere si reparatii masini de cusut industriale sunt responsabili pentru intretinerea si repararea masinilor de cusut industriale, precum si pentru asigurarea ca acestea functioneaza in mod corespunzator. Acestia sunt, de asemenea, responsabili pentru diagnosticarea si repararea problemelor care pot aparea in timpul utilizarii masinilor de cusut industriale.

Model fisa de post: mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale

Fisa de post pentru meseria de mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale, cod COR 723307


Grupa de baza: 7233 Mecanici de masini agricole si industriale

Post: Mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale

Responsabilitati:

Intretinerea si repararea masinilor de cusut industriale, inclusiv inspectarea, diagnosticarea si repararea defectelor

Asamblarea si instalarea masinilor de cusut industriale

Verificarea si reglarea componentelor masinilor de cusut industriale

Testarea masinilor de cusut industriale pentru a se asigura ca functioneaza corect

Identificarea si rezolvarea problemelor tehnice

Mentinerea documentatiei tehnice si a rapoartelor de service

Asigurarea unui nivel ridicat de calitate si siguranta in timpul intretinerii si repararii masinilor de cusut industriale

Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat

Respectarea tuturor regulilor si procedurilor de securitate

Cerinte:

Experienta anterioara in intretinerea si repararea masinilor de cusut industriale

Cunostinte tehnice solide in domeniul mecanicii

Abilitati de comunicare excelente

Abilitati de rezolvare a problemelor

Abilitati de lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de utilizare a echipamentelor de service si a sculelor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 723

  Grupa Minora 723

  Mecanici de masini si utilaje

  Mecanicii de masini si utilaje monteaza, instaleaza, intretin si repara motoare, vehicule, masini agricole sau industriale si echipamente mecanice similare.

 • COR

  Grupa de baza 7233 Mecanici de masini agricole si industriale

  Mecanicii de masini agricole si industriale se ocupa cu montarea, instalarea, examinarea, intretinerea si repararea motoarelor, masinilor agricole si industriale si echipamentelor mecanice, cu exceptia vehiculelor cu motor, avioanelor si motoarelor electrice.

 • COD

  COD COR 723307 - mecanic intretinere si reparatii masini de cusut industriale