.

Cod COR mediator scolar


Cod COR mediator scolar

Cod COR: mediator scolar

Cod COR: 235911 - mediator scolar


Meseria de mediator scolar face parte din grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare.

Istoria meseriei de mediator scolar

Meseria de mediator scolar a luat nastere in anii '90, ca raspuns la nevoia de a oferi suport si consiliere elevilor si parintilor in situatii de conflict. Acestia sunt profesionisti specializati in rezolvarea problemelor si a conflictelor intre elevi, parinti si profesori. Ei ofera consiliere si suport pentru a ajuta la rezolvarea problemelor si a conflictelor, precum si pentru a preveni aparitia lor in viitor. Mediatorii scolari lucreaza in mod independent sau in cadrul unei echipe de consiliere si au ca scop ajutarea elevilor si parintilor sa se inteleaga si sa se rezolve conflictele. Ei ofera, de asemenea, consiliere si suport pentru a ajuta la dezvoltarea abilitatilor de comunicare si rezolvare a problemelor.

Model fisa de post: mediator scolar

Fisa de post pentru meseria de mediator scolar


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mediator scolar, cod COR 235911


Grupa de baza: 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

Fisa de post pentru meseria de mediator scolar

Titlul postului: Mediator scolar

Departament: Educatie

Raporteaza catre: Directorul scolii

Scopul postului: Mediatorul scolar are rolul de a facilita comunicarea intre elevi, parinti si cadrele didactice, de a preveni si gestiona conflictele si de a promova un mediu de invatare pozitiv si sigur.

Responsabilitati principale:

- Identificarea si evaluarea situatiilor de conflict intre elevi, parinti si cadrele didactice
- Interventia in situatiile de conflict si facilitarea dialogului intre parti
- Dezvoltarea si implementarea de programe de prevenire a conflictelor si de promovare a unui mediu de invatare pozitiv si sigur
- Colaborarea cu cadrele didactice si parintii pentru a identifica si aborda problemele de comportament ale elevilor
- Furnizarea de suport emotional si social pentru elevi si parinti
- Participarea la intalniri si sedinte cu parintii, cadrele didactice si elevii pentru a discuta problemele si solutiile
- Monitorizarea si evaluarea eficacitatii programelor de prevenire a conflictelor si de promovare a unui mediu de invatare pozitiv si sigur

Cerinte:

- Studii superioare in psihologie, sociologie sau alte domenii relevante
- Experienta in lucrul cu copiii si tinerii
- Abilitati excelente de comunicare si negociere
- Capacitatea de a gestiona situatii tensionate si de a ramane calm in situatii de criza
- Cunostinte solide despre dezvoltarea copiilor si a tinerilor
- Capacitatea de a lucra in echipa si de a colabora cu diverse parti interesate
- Cunostinte solide despre legislatia si politicile educationale

Beneficii:

- Salariu competitiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala si personala
- Mediu de lucru pozitiv si dinamic
- Contributie la imbunatatirea vietii elevilor si a comunitatii scolare

Aceasta fisa de post pentru mediator scolar poate fi adaptata in functie de nevoile si cerintele specifice ale fiecarei scoli sau institutii educationale.

 • 2

  Grupa Majora 2

  Specialisti in diverse domenii de activitate

  Specialistii cu ocupatii intelectuale si stiintifice dezvolta stocul existent de cunostinte, predau in mod sistematic si aplica teorii si concepte stiintifice sau artistice ori se angajeaza in orice combinatie a acestor activitati.

 • 23

  Subgrupa Majora 23

  Specialisti in invatamant

  Specialistii din invatamant predau teoria si practica uneia sau mai multor discipline la diferite niveluri de invatamant, coordoneaza cercetari si imbunatatesc ori dezvolta concepte, teorii si metode operationale referitoare la disciplinele specifice proprii si realizeaza lucrari stiintifice si carti.

 • 235

  Grupa Minora 235

  Alti specialisti in invatamant

  Alti specialisti in invatamant desfasoara activitati de cercetare si ofera consultanta cu privire la metodele de predare, instruiesc persoanele cu dificultati de invatare sau cu nevoi speciale, predau limbi straine pentru migratie si alte scopuri conexe, ofera invatamant privat, predau arte, tehnologia informatiei si alte discipline din afara sistemelor de invatamant primar, secundar si superior si furnizeaza alte servicii de invatamant neclasificate in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant.

 • COR

  Grupa de baza 2359 Specialisti in invatamant neclasificati in grupele de baza anterioare

  Aceasta grupa de baza cuprinde specialistii din invatamant neclasificati in alta parte in subgrupa majora 23 - Specialisti in invatamant. De exemplu, grupa de baza include pe cei care ofera invatamant privat pentru alte discipline decat limbile straine si artele, precum si pe cei care ofera consiliere educationala pentru elevi.

 • COD

  COD COR 235911 - mediator scolar