.

Cod COR medic veterinar sef


Cod COR medic veterinar sef

Cod COR: medic veterinar sef

Cod COR: 131104 - medic veterinar sef


Meseria de medic veterinar sef face parte din grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura.

Istoria meseriei de medic veterinar sef

Medicina veterinara sef a fost practicata de mii de ani, incepand cu vechii egipteni, care au folosit medicina veterinara pentru a trata animalele lor. In secolul al XVIII-lea, medicina veterinara a inceput sa se dezvolte in Europa, cu medici veterinari care au studiat anatomia si fiziologia animalelor si au dezvoltat tratamente si interventii chirurgicale. In secolul al XIX-lea, medicina veterinara a devenit mai specializata, cu medici veterinari care se concentrau pe anumite specii sau arii de specializare. In prezent, medicii veterinari sef sunt responsabili pentru a asigura o ingrijire medicala adecvata animalelor lor si pentru a oferi sfaturi si consiliere proprietarilor de animale. Ei sunt, de asemenea, responsabili pentru a se asigura ca animalele lor sunt in siguranta si sanatoase, prin monitorizarea starii de sanatate si prin tratarea bolilor si afectiunilor.

Model fisa de post: medic veterinar sef

Fisa de post pentru meseria de medic veterinar sef


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: medic veterinar sef, cod COR 131104


Grupa de baza: 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

Cu placere, iata o posibila fisa de post pentru pozitia de Medic Veterinar sef:

## Titlul pozitiei: Medic Veterinar sef

### Scopul pozitiei:

Medicul Veterinar sef este responsabil de coordonarea si supravegherea activitatilor medicale veterinare, de dezvoltarea si implementarea politicilor si programelor de sanatate animala si de asigurarea conformitatii cu toate reglementarile relevante in domeniu.

### Responsabilitati si atributii:

- Supervizarea si gestionarea personalului medical veterinar, asigurandu-se ca toti membrii echipei isi indeplinesc corect si eficient atributiile.
- Dezvoltarea si implementarea de politici si proceduri de sanatate animala, inclusiv programe de vaccinare si prevenire a bolilor animalelor.
- Identificarea si gestionarea riscurilor de sanatate animala si de extindere a acestora, inclusiv prin dezvoltarea si implementarea de programe de control al bolilor.
- Gestionarea si monitorizarea stocurilor de medicamente si echipamente medicale, asigurandu-se ca sunt intotdeauna suficiente si ca nu expira.
- Asigurarea conformitatii cu toate reglementarile relevante in domeniu, inclusiv cu privire la siguranta alimentara, bunastarea animalelor si protectia mediului.
- Colaborarea cu alte organizatii si agentii guvernamentale relevante pentru a dezvolta si implementa programe de sanatate animala si pentru a monitoriza starea sanatatii animalelor pe plan national si regional.
- intocmirea de rapoarte si analize privind starea de sanatate animala, a riscurilor si a progreselor inregistrate in domeniul sanatatii animalelor.

### Cerinte pentru pozitie:

- Licenta in medicina veterinara sau intr-un domeniu inrudit, precum si o experienta de cel putin 7 ani in domeniul sanatatii animalelor.
- Cunoasterea excelenta a legilor si politicilor relevante in domeniul sanatatii animalelor, precum si a standardelor etice si de buna practica privind gestionarea animalelor.
- Abilitati excelente de comunicare si prezentare, atat in scris, cat si oral, pentru a putea comunica eficient cu publicul si cu alte organizatii si agentii guvernamentale.
- Experienta in gestionarea personalului si abilitati de lider si organizare, pentru a putea coordona activitatile din cadrul organizatiei si pentru a se asigura ca acestea sunt efectuate in conformitate cu politicile si obiectivele stabilitate.
- Cunoasterea de baza a sistemelor informatice si a tehnologiilor relevante in domeniul sanatatii animalelor.

Aceasta este o posibila fisa de post pentru Medicul Veterinar sef. Este important sa ne reamintim ca aceasta este doar o schita, iar responsabilitatile si cerintele specifice pot varia in functie de organizatia sau agentia in care este angajat Medicul Veterinar sef.

 • 1

  Grupa Majora 1

  Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

  Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

 • 13

  Subgrupa Majora 13

  Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  Conducatorii de unitati din industrie si servicii planifica, conduc si coordoneaza productia de bunuri si prestarea de servicii specializate profesionale si tehnice, furnizate de catre o intreprindere sau organizatie. Acestia sunt responsabili de operatiunile de fabricare, exploatare miniera, constructii, logistica, operatiunile de tehnologia informatiei si comunicatiilor, de operatiunile pe scara larga in agricultura, silvicultura si piscicultura, precum si pentru furnizarea de servicii privind sanatatea, educatia, actiunea sociala, servicii bancare, de asigurari si alte servicii profesionale si tehnice.

 • 131

  Grupa Minora 131

  Conducatori de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura

  Conducatorii de unitati din industrie, agricultura, silvicultura si piscicultura planifica, conduc si coordoneaza productia la scara larga a operatiilor din agricultura, horticultura, silvicultura, acvacultura si piscicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative privind cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale, de peste si crustacee si alte forme de viata acvatice.

 • COR

  Grupa de baza 1311 Conducatori de unitati din agricultura si silvicultura

  Conducatorii de unitati din agricultura si silvicultura planifica, conduc si coordoneaza productia pe scara larga a activitatilor din agricultura, horticultura si silvicultura, cum ar fi plantatii, ferme mari, ferme colective si cooperative agricole pentru cresterea si recoltarea culturilor, inmultirea si cresterea efectivelor de animale.

 • COD

  COD COR 131104 - medic veterinar sef