Cod COR: 812105 - melanjorist
Meseria de melanjorist face parte din grupa de baza: 8121 Operatori la instalatiile de prelucrare a metalelor.
Meseria de melanjorist a existat de mai multe secole, incepand cu epoca medievala. Aceasta meserie a fost folosita pentru a crea obiecte decorative din metal, cum ar fi medalioane, bratari, inele si alte bijuterii. Melanjoristul folosea un amestec de metale, cum ar fi aur, argint, cupru si alte metale pretioase, pentru a crea obiecte decorative. Acestea erau apoi vandute in magazinele de bijuterii si erau folosite pentru a decora hainele si obiectele personale. in zilele noastre, melanjoristul foloseste inca aceleasi tehnici si materiale pentru a crea obiecte decorative, dar acum foloseste si alte materiale, cum ar fi sticla, ceramica si lemn.
Fisa de post pentru meseria de melanjorist
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: melanjorist, cod COR 812105
Nume post: Melanjorist
Departament: Fabricare
Responsabilitati:
- Asamblarea si montarea componentelor metalice pentru produsele finisate
- Utilizarea echipamentelor si a uneltelor adecvate pentru a prelucra piesele metalice
- Verificarea calitatii produselor finisate
- Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur
- Respectarea procedurilor si regulilor de securitate
- Respectarea termenelor limita si a standardelor de calitate
- Lucrul in echipa pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp
- Comunicarea cu echipa si cu supervisorii pentru a se asigura ca toate sarcinile sunt indeplinite la timp
Cerinte:
- Experienta anterioara in domeniul metalurgiei
- Cunostinte de baza in utilizarea uneltelor si echipamentelor
- Abilitati de comunicare si lucru in echipa
- Abilitati de organizare si planificare
- Abilitati de rezolvare a problemelor
- Atentie la detalii si abilitati de inspectie
- Capacitatea de a lucra in conditii de stres si sub presiune
Operatori la instalatii si masini; asamblori de masini si echipamente
Operatorii la instalatii si masini, asamblorii de masini si echipamente actioneaza si supravegheaza masini si echipamente industriale si agricole la fata locului sau dirijeaza de la distanta prin telecomanda, conduc trenuri, autovehicule, utilaje si echipamente mobile sau asambleaza produse din parti componente, conform specificatiilor si procedurilor precizate. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si cunoasterea masinilor si echipamentelor industriale si agricole, precum si abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta la inovatiile tehnologice.
Operatori la masini si instalatii
Operatorii la masini si instalatii actioneaza si supravegheaza, la fata locului sau prin ghidare de la distanta prin telecomanda, instalatii industriale, masini si echipamente fixe sau pentru care mobilitatea nu este parte integranta a functionarii. Activitatea desfasurata in principal necesita experienta si intelegerea masinilor si echipamentelor industriale care sunt actionate si supravegheate. Abilitatea de a face fata vitezei de functionare a masinilor si de a se adapta inovatiilor tehnologice este adesea necesara.
Operatori la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor
Operatorii la instalatiile de prelucrare si finisare a metalelor opereaza, actioneaza si supravegheaza masinile (instalatiile) si echipamentele de comanda cu o unica functie, utilizate pentru a controla transformarea, prelucrarea si finisarea minereurilor si metalelor.
Operatorii la instalatiile de prelucrare a metalelor actioneaza, monitorizeaza, regleaza si intretin masinile (instalatiile) si echipamentele cu functia unica de prelucrare si transformare a minereurilor, precum si pentru a imbunatati, cali, lamina si extruda metalele.