.

Cod COR membru al Consiliului Superior al Magistraturii


Cod COR membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Cod COR: 111130 - membru al Consiliului Superior al Magistraturii


Meseria de membru al Consiliului Superior al Magistraturii face parte din grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului.

Istoria meseriei de membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a fost infiintat in anul 1990, ca parte a reformelor judiciare din Romania. Acesta este un organism independent, responsabil pentru asigurarea independentei si integritatii sistemului judiciar. CSM este compus din membrii magistrati, alesi de catre judecatori si procurori, si membrii non-magistrati, alesi de catre Parlamentul Romaniei. Membrii CSM au responsabilitatea de a monitoriza si de a asigura respectarea standardelor profesionale si etice in cadrul sistemului judiciar. De asemenea, ei au responsabilitatea de a asigura respectarea drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor si de a promova si dezvolta profesia judiciara. CSM are, de asemenea, responsabilitatea de a asigura oportunitati egale de angajare si promovare in cadrul sistemului judiciar.

Model fisa de post: membru al Consiliului Superior al Magistraturii

Fisa de post pentru meseria de membru al Consiliului Superior al Magistraturii


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: membru al Consiliului Superior al Magistraturii, cod COR 111130


Grupa de baza: 1111 Legislatori, membri ai executivului

Iata o posibila fisa de post pentru Membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii:

Titlu post: Membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii

Descrierea postului:

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii sunt reprezentanti ai societatii civile si ai profesiei juridice care au rolul de a asigura buna functionare a sistemului judiciar si de a mentine independenta, impartialitatea si integritatea judecatorilor si procurorilor. Ei trebuie sa se asigure ca Consiliul isi indeplineste atributiile conform legilor si politicilor institutionale.

Responsabilitatile si indatoririle:

- Asigura buna functionare a sistemului judiciar si mentine independenta, impartialitatea si integritatea judecatorilor si procurorilor
- Participa la sedinte ale Consiliului si ia decizii in cadrul competentelor sale
- Monitorizeaza si evalueaza performanta judecatorilor si procurorilor si ia masuri in cazul incalcarii legii sau a politicilor institutionale
- Participa la procesul de selectie si evaluare a judecatorilor si procurorilor
- Colaboreaza cu alte institutii si organizatii pentru a imbunatati eficienta si eficacitatea sistemului judiciar
- Asigura transparenta si responsabilitatea in activitatile desfasurate de Consiliul Superior al Magistraturii fata de public si alte parti interesate

Cerinte:

- Licenta in Drept si drept de practica
- Experienta minima de 10 ani in sistemul judiciar, societatea civila sau sectorul public
- Cunoasterea profunda a legislatiei si a procedurilor judiciare
- Abilitati excelente de comunicare si conducere
- Experienta in luarea deciziilor si in activitati de conducere
- Etica profesionala si integritate impecabile
- Abilitatea de a colabora cu diferite parti interesate si de a construi relatii de incredere cu acestea

Aceasta este doar o schita generala de fisa de post pentru Membrii ai Consiliului Superior al Magistraturii. Detaliile exacte pot varia in functie de cerintele si conditiile specifice pentru fiecare pozitie in parte.

  • 1

    Grupa Majora 1

    Membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori

    Membrii corpului legislativ, ai executivului, inaltii conducatori ai administratiei publice, conducatorii si functionarii superiori din unitatile economico-sociale si politice planifica, conduc, coordoneaza si evalueaza activitatile generale ale intreprinderilor, guvernelor si ale altor organizatii sau unitati organizationale in cadrul acestora si, de asemenea, formuleaza si revizuiesc politicile, legile, regulile si reglementarile in vigoare.

  • 11

    Subgrupa Majora 11

    Legislatori, membri ai executivului si inalti conducatori ai administratiei publice

    Legislatorii, membrii executivului si inaltii conducatori ai administratiei publice formuleaza si revizuiesc politicile si planifica, coordoneaza direct si evalueaza activitatile generale ale autoritatilor (institutiilor), guvernelor si ale altor organizatii, cu sprijinul altor manageri/administratori.

  • 111

    Grupa Minora 111

    Legislatori, membri ai executivului

    Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

  • COR

    Grupa de baza 1111 Legislatori, membri ai executivului

    Legislatorii si membrii executivului stabilesc, formuleaza si coordoneaza direct implementarea politicilor nationale, regionale sau locale ale Guvernului si ale agentiilor guvernamentale internationale si determina, ratifica, modifica ori abroga legile, regulile si reglementarile publice. Dintre acestia fac parte membrii alesi sau nealesi ai parlamentelor, consiliilor si guvernelor.

  • COD

    COD COR 111130 - membru al Consiliului Superior al Magistraturii