.

Cod COR mercantizor


Cod COR mercantizor

Cod COR: mercantizor

Cod COR: 332402 - mercantizor


Meseria de mercantizor face parte din grupa de baza: 3324 Brokeri comerciali.

Istoria meseriei de mercantizor

Meseria de mercantizor a existat de-a lungul istoriei, fiind una dintre cele mai vechi meserii. Mercantizorii au fost cei care au cumparat si vandut produse si servicii in schimbul unor profituri. Acest lucru a fost posibil prin intermediul comertului, care a permis schimbul de bunuri si servicii intre diferite culturi si tari. in Evul Mediu, mercantizorii au fost cei care au adus produse exotice si rare din alte tari, precum si produse locale, cum ar fi matasea si marfurile. Acest lucru a permis comertului sa se extinda si sa devina mai divers. in zilele noastre, mercantizorii sunt inca prezenti in comertul international, in special in domeniul produselor electronice si al produselor de lux. Ei sunt responsabili pentru achizitionarea produselor si serviciilor de la furnizori si pentru vanzarea acestora catre clienti.

Model fisa de post: mercantizor

Fisa de post pentru meseria de mercantizor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mercantizor, cod COR 332402


Grupa de baza: 3324 Brokeri comerciali

Titlu post: Mercantizor

Descrierea postului:

Mercantizorul este responsabil pentru gestionarea stocurilor si aprovizionarea magazinelor cu produse. Acesta trebuie sa aiba o buna cunoastere a pietei si a tendintelor de consum, precum si abilitati de negociere si comunicare pentru a obtine cele mai bune preturi si conditii de livrare.

Responsabilitati:

- Gestionarea stocurilor si aprovizionarea magazinelor cu produse
- Monitorizarea pietei si a tendintelor de consum
- Negocierea cu furnizorii pentru obtinerea celor mai bune preturi si conditii de livrare
- Comunicarea cu departamentul de vanzari pentru a asigura o buna aprovizionare a magazinelor
- ntocmirea rapoartelor de stoc si aprovizionare
- Participarea la inventare si verificarea stocurilor
- Gestionarea retururilor si a produselor defecte

Cerinte:

- Experienta in gestionarea stocurilor si aprovizionarea magazinelor
- Cunoasterea pietei si a tendintelor de consum
- Abilitati de negociere si comunicare
- Capacitatea de a lucra intr-un mediu dinamic si sub presiune
- Abilitati de organizare si planificare
- Cunoasterea limbii engleze la nivel avansat
- Cunoasterea pachetului Microsoft Office

Educatie:

- Studii superioare in domeniul economic sau similar

Beneficii:

- Pachet salarial atractiv
- Oportunitati de dezvoltare profesionala
- Mediu de lucru dinamic si placut
- Asigurare medicala privata
- Tichete de masa

Locatie:

- Bucuresti

Program de lucru:

- Full-time, 8 ore/zi, de luni pana vineri. Uneori poate fi necesara lucrul in weekend-uri sau in afara programului normal de lucru.

 • 3

  Grupa Majora 3

  Tehnicieni si alti specialisti din domeniul tehnic

  Tehnicienii si alti specialisti din domeniul tehnic indeplinesc de obicei sarcinile tehnice si pe cele similare legate de activitatea de cercetare si de aplicarea conceptelor stiintifice sau artistice si a metodelor operationale, precum si de reglementarile guvernamentale ori de afaceri.

 • 33

  Subgrupa Majora 33

  Specialisti in servicii administrative si asimilati

  Specialistii din servicii administrative si asimilatii indeplinesc de obicei sarcini tehnice legate de aplicarea practica a cunostintelor privind contabilitatea financiara si a problemelor de tranzactie, calcule matematice, dezvoltarea resurselor umane, vanzarea si cumpararea de instrumente financiare, sarcini specializate de secretariat, indeplinirea si aplicarea normelor (regulilor) guvernamentale specifice. De asemenea, sunt inclusi lucratorii care furnizeaza servicii de afaceri, cum ar fi servicii de vamuire, planificarea de conferinte, servicii de plasare a fortei de munca, cumpararea si vanzarea de bunuri imobiliare sau de marfuri cu ridicata si care actioneaza ca agenti pentru atleti si artisti.

 • 332

  Grupa Minora 332

  Specialistii financiari, matematicienii si asimilatii stabilesc valoarea diferitelor articole si proprietati, mentin inregistrarile tranzactiilor financiare, analizeaza cererea de informatii din aplicatiile de imprumut si iau o decizie, cumpara si vand instrumente financiare si efectueaza calcule matematice si similare.

  Agentii si brokerii in vanzari si aprovizionare reprezinta companiile, guvernele si alte organizatii in activitatea de cumparare si vanzare de marfuri, bunuri, asigurari, transport si alte servicii pentru unitati industriale, profesionale, comerciale sau de alta natura ori actioneaza ca agenti independenti pentru a aduce impreuna cumparatorii si vanzatorii de marfuri si servicii.

 • COR

  Grupa de baza 3324 Brokeri comerciali

  Brokerii comerciali cumpara sau vand marfuri si servicii de transport maritim al marfurilor, de obicei in vrac, in numele companiei acestora sau pentru clienti, pe baza de comision.

 • COD

  COD COR 332402 - mercantizor