.

Cod COR mestesugar argasitor


Cod COR mestesugar argasitor

Cod COR: mestesugar argasitor

Cod COR: 753501 - mestesugar argasitor


Meseria de mestesugar argasitor face parte din grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii.

Istoria meseriei de mestesugar argasitor

Mestesugul argasitor este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea metalelor si a lemnului. Acest mestesug a fost practicat in Europa de-a lungul secolelor, incepand cu Evul Mediu. Mestesugarii argasitori au folosit tehnici traditionale de prelucrare a metalelor si a lemnului, cum ar fi sudarea, tesutul, turnarea, frezarea si slefuirea. Acestia au creat obiecte decorative, precum si piese de mobilier si alte produse. In prezent, mestesugarii argasitori folosesc tehnologii moderne, cum ar fi CNC-ul, pentru a crea produse de calitate superioara.

Model fisa de post: mestesugar argasitor

Fisa de post pentru meseria de mestesugar argasitor


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mestesugar argasitor, cod COR 753501


Grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

Titlu post: Mestesugar Argasitor

Descrierea postului:

Mestesugarul Argasitor este responsabil pentru prelucrarea metalelor si a materialelor plastice prin taiere, indoire, sudare si alte tehnici de prelucrare. Acesta trebuie sa creeze piese metalice si plastice conform specificatiilor si sa le asambleze in produse finite.

Responsabilitati:

Utilizeaza echipamente si unelte de prelucrare, cum ar fi masini de taiere, masini de indoire, masini de sudare si alte echipamente specifice.

Urmareste instructiunile de prelucrare si desenele tehnice pentru a asigura produsele finite conform specificatiilor.

Verifica produsele finite pentru a se asigura ca sunt conforme cu specificatiile.

Asambleaza piesele prelucrate in produse finite.

Mentine echipamentele si uneltele de prelucrare in stare buna de functionare.

Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru.

Cerinte:

Experienta anterioara in prelucrarea metalelor si a materialelor plastice.

Cunostinte de baza in utilizarea echipamentelor si uneltelor de prelucrare.

Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice.

Abilitati de comunicare si lucru in echipa.

Abilitati de rezolvare a problemelor.

Abilitati de organizare si planificare.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

  Tabacarii si alti muncitori in prelucrarea pieii taie, razuiesc, curata, tabacesc, slefuiesc si vopsesc pieile de animale pentru producerea stocurilor de piele si blanuri finisate pentru confectionarea de articole de imbracaminte si alte produse.

 • COD

  COD COR 753501 - mestesugar argasitor