Cod COR: 753502 - mestesugar cenuseritor
Meseria de mestesugar cenuseritor face parte din grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii.
Mestesugul cenuseritorilor a fost practicat de-a lungul istoriei, incepand cu epoca medievala. Acest mestesug a fost folosit pentru a prelucra lemnul si a crea obiecte decorative, precum mobilier, usi, ferestre si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra metalul, cum ar fi fierul, cuprul si alte metale, pentru a crea obiecte decorative, precum ornamente, vase, arme si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra sticla, pentru a crea obiecte decorative, precum vaze, sticla pictata si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra piatra, pentru a crea obiecte decorative, precum statui, monumente si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra lemnul, pentru a crea obiecte decorative, precum mobilier, usi, ferestre si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra hartia, pentru a crea obiecte decorative, precum carti, hartie pictata si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra textilele, pentru a crea obiecte decorative, precum tapiserii, covoare si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra pielea, pentru a crea obiecte decorative, precum incaltaminte, haine si alte piese decorative. Acest mestesug a fost folosit si pentru a prelucra materiale precum ceramica, sticla, metal, lemn, hartie, textile si piele, pentru a crea obiecte
Fisa de post pentru meseria de mestesugar cenuseritor
Numele și prenumele salariatului:
Denumirea postului: mestesugar cenuseritor, cod COR 753502
Titlu post: Mestesugar Cenuseritor
Descrierea postului:
Mestesugarul cenuseritor este responsabil pentru prelucrarea lemnului prin cenusire si finisare pentru a obtine produse finisate de inalta calitate. Acesta trebuie sa aiba cunostinte si abilitati in utilizarea unor scule si echipamente specifice, precum si in aplicarea tehnicilor de cenusire si finisare.
Responsabilitati:
- Preia lemnul si pregateste suprafata pentru cenusire si finisare
- Utilizeaza scule si echipamente specifice pentru a prelucra lemnul
- Aplica tehnici de cenusire si finisare pentru a obtine produse finisate de inalta calitate
- Verifica produsele finisate pentru a se asigura ca sunt de calitate
- Pastreaza sculele si echipamentele in stare buna si curatate
- Respecta toate regulile de siguranta si procedurile de lucru
Competente:
- Abilitati de prelucrare a lemnului
- Cunostinte despre scule si echipamente specifice
- Abilitati de aplicare a tehnicilor de cenusire si finisare
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finis
Muncitori calificati si asimilati
Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.
Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati
Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.
Lucratori in industria textila si confectii
Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.
Tabacarii si alti muncitori in prelucrarea pieii taie, razuiesc, curata, tabacesc, slefuiesc si vopsesc pieile de animale pentru producerea stocurilor de piele si blanuri finisate pentru confectionarea de articole de imbracaminte si alte produse.