.

Cod COR mestesugar finisor mineral


Cod COR mestesugar finisor mineral

Cod COR: mestesugar finisor mineral

Cod COR: 753503 - mestesugar finisor mineral


Meseria de mestesugar finisor mineral face parte din grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii.

Istoria meseriei de mestesugar finisor mineral

Mestesugaritul finisor mineral este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea manuala a materialelor minerale, cum ar fi piatra, marmura, granitul si alte materiale similare. Acest mestesug a fost practicat de-a lungul secolelor, incepand cu epoca medievala, cand mestesugarii au inceput sa prelucreze piatra pentru a construi biserici si alte cladiri. in secolul al XVIII-lea, mestesugarii au inceput sa prelucreze marmura si granitul pentru a crea sculpturi si alte obiecte decorative. Acest mestesug a continuat sa se dezvolte in secolul al XIX-lea, cand mestesugarii au inceput sa prelucreze materialele minerale pentru a crea obiecte de mobilier si alte obiecte decorative. Acest mestesug a continuat sa se dezvolte in secolul al XX-lea, cand mestesugarii au inceput sa prelucreze materialele minerale pentru a crea obiecte de arta si alte obiecte decorative. Acest mestesug este inca practicat astazi, iar mestesugarii folosesc tehnici traditionale si moderne pentru a prelucra materialele minerale si pentru a crea obiecte decorative si de arta.

Model fisa de post: mestesugar finisor mineral

Fisa de post pentru meseria de mestesugar finisor mineral


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mestesugar finisor mineral, cod COR 753503


Grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

FISA DE POST

Titlu post: Mestesugar Finisor Mineral

Descrierea postului:
Mestesugarul Finisor Mineral este responsabil pentru prelucrarea materialelor minerale, cum ar fi piatra, marmura, granitul si alte materiale similare, pentru a le transforma in produse finite. Acesta trebuie sa aiba cunostinte despre tehnicile de prelucrare a materialelor minerale si sa poata folosi echipamente si unelte specializate.

Responsabilitati:
- Preluarea materialelor minerale si prelucrarea acestora in produse finite
- Utilizarea echipamentelor si uneltelor specializate pentru prelucrarea materialelor minerale
- Verificarea calitatii produselor finite
- Asigurarea respectarii standardelor de calitate si siguranta
- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

Competente:
- Cunostinte despre tehnicile de prelucrare a materialelor minerale
- Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor specializate
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finite
- Abilitati de lucru in echipa
- Abilitati de comunicare
- Abilitati de rezolvare a problemelor

Cerinte:
- Experienta anterioara in prelucrarea materialelor minerale
- Cunostinte despre tehnicile de prelucrare a materialelor minerale
- Abilitati de utilizare a echipamentelor si uneltelor specializate
- Abilitati de verificare a calitatii produselor finite
- Abilitati de lucru in echipa
- Abilitati de comunicare
- Abilitati de rezolvare a problemelor

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

  Tabacarii si alti muncitori in prelucrarea pieii taie, razuiesc, curata, tabacesc, slefuiesc si vopsesc pieile de animale pentru producerea stocurilor de piele si blanuri finisate pentru confectionarea de articole de imbracaminte si alte produse.

 • COD

  COD COR 753503 - mestesugar finisor mineral