.

Cod COR mestesugar finisor vegetal


Cod COR mestesugar finisor vegetal

Cod COR: mestesugar finisor vegetal

Cod COR: 753504 - mestesugar finisor vegetal


Meseria de mestesugar finisor vegetal face parte din grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii.

Istoria meseriei de mestesugar finisor vegetal

Mestesugul finisor vegetal este o meserie veche, care se remarca prin prelucrarea lemnului prin diverse tehnici, cum ar fi sculptarea, frezarea, turnarea, lustruirea si finisarea. Acest mestesug a fost practicat in intreaga lume, de la Egiptul Antic si Grecia Antica, pana in zilele noastre. In Evul Mediu, mestesugarii finisori vegetali au creat piese de mobilier si obiecte decorative din lemn, precum si obiecte de arta si ornamente. Acestia au folosit tehnici precum sculptarea, frezarea, turnarea, lustruirea si finisarea pentru a crea piese unice si decorative. In zilele noastre, mestesugarii finisori vegetali folosesc aceleasi tehnici pentru a crea piese de mobilier, obiecte decorative si obiecte de arta. Acestia folosesc lemnul pentru a crea piese unice si decorative, care adauga un plus de stil si eleganta oricarui spatiu.

Model fisa de post: mestesugar finisor vegetal

Fisa de post pentru meseria de mestesugar finisor vegetal


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mestesugar finisor vegetal, cod COR 753504


Grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

Post: Mestesugar Finisor Vegetal

Responsabilitati:

- Executa lucrari de finisare vegetala, cum ar fi prelucrarea lemnului, aplicarea lacurilor si a vopselelor, prelucrarea metalului si a altor materiale

- Utilizeaza scule si echipamente adecvate pentru a prelucra materialele

- Executa lucrari de finisare, cum ar fi lustruirea, slefuirea, aplicarea lacurilor si a vopselelor

- Verifica calitatea produselor finisate si asigura respectarea standardelor de calitate

- Asigura curatarea si intretinerea sculelor si echipamentelor folosite

- Respecta procedurile de securitate si de protectie a mediului

- Urmareste si respecta instructiunile primite de la sefii de departament

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul finisarii vegetale

- Cunostinte solide despre scule si echipamente folosite in finisare

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Atentie la detalii si abilitati de finisare de inalta calitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 753

  Grupa Minora 753

  Lucratori in industria textila si confectii

  Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

  Tabacarii si alti muncitori in prelucrarea pieii taie, razuiesc, curata, tabacesc, slefuiesc si vopsesc pieile de animale pentru producerea stocurilor de piele si blanuri finisate pentru confectionarea de articole de imbracaminte si alte produse.

 • COD

  COD COR 753504 - mestesugar finisor vegetal