.

Cod COR mestesugar sortator in industria pielariei


Cod COR mestesugar sortator in industria pielariei

Cod COR: mestesugar sortator in industria pielariei

Cod COR: 753505 - mestesugar sortator in industria pielariei


Meseria de mestesugar sortator in industria pielariei face parte din grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii.

Istoria meseriei de mestesugar sortator in industria pielariei

Mestesugarii sortatori in industria pielariei au o istorie lunga si interesanta. Acestia au fost primii care au folosit pielea pentru a face haine si alte articole. Acestia au folosit pielea pentru a face haine, incaltaminte, genti, curele si alte articole. Acestia au folosit diferite tehnici pentru a prelucra pielea, cum ar fi tesutul, cusutul, lipitul si vopsirea. Acestia au folosit diferite unelte si scule pentru a prelucra pielea, cum ar fi cutite, foarfece, ciocane si alte unelte. Acestia au folosit diferite metode de sortare a pielii, cum ar fi sortarea dupa culoare, textura, grosime si alte caracteristici. Acestia au folosit diferite metode de finisare a pielii, cum ar fi vopsirea, lacuirea, cernelirea si alte metode. Acestia au folosit diferite metode de finisare a articolelor din piele, cum ar fi cusutul, lipitul, tesutul si alte metode. Acestia au folosit diferite metode de intretinere a articolelor din piele, cum ar fi curatarea, hidratarea si alte metode. Acestia au folosit diferite metode de conservare a articolelor din piele, cum ar fi ceara, uleiul si alte metode. Acestia au folosit diferite metode de prezentare a articolelor din piele, cum ar fi etichetarea, ambalarea si alte metode. Acestia au folosit diferite metode de vanzare a articolelor din piele, cum ar fi prezentarea, promovarea si alte metode.

Model fisa de post: mestesugar sortator in industria pielariei

Fisa de post pentru meseria de mestesugar sortator in industria pielariei


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: mestesugar sortator in industria pielariei, cod COR 753505


Grupa de baza: 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

Post: Mestesugar Sortator

Departament: Industria pielariei

Responsabilitati:

Sortarea materialelor si produselor din piele in functie de calitatea lor si a cerintelor clientilor

Verificarea produselor si materialelor din piele pentru a se asigura ca sunt de calitate superioara

Asamblarea produselor din piele si a materialelor in conformitate cu specificatiile clientilor

Utilizarea echipamentelor si a instrumentelor adecvate pentru a prelucra materialele din piele

Utilizarea masinilor de cusut si a altor echipamente pentru a asigura finisarea produselor din piele

Verificarea produselor si materialelor din piele pentru a se asigura ca sunt conforme cu standardele de calitate

Mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur

Respectarea procedurilor si regulilor de securitate

Respectarea termenelor limita si a cerintelor clientilor

Cerinte:

Experienta anterioara in industria pielariei

Cunostinte solide despre materialele si produsele din piele

Abilitati de utilizare a echipamentelor si instrumentelor adecvate

Abilitati de asamblare si finisare a produselor din piele

Abilitati de comunicare si lucru in echipa

Abilitati de organizare si planificare

Abilitati de rezolvare a problemelor

Atentie la detalii si abilitati de inspectie

  • 7

    Grupa Majora 7

    Muncitori calificati si asimilati

    Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

  • 75

    Subgrupa Majora 75

    Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

    Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

  • 753

    Grupa Minora 753

    Lucratori in industria textila si confectii

    Lucratorii din industria textila si confectii se ocupa cu ajustarea, modificarea si repararea articolelor de imbracaminte croite, proiectarea si fabricarea de confectii textile, produse din piele sau blana, repara, reinnoiesc si decoreaza articolele de imbracaminte, manusi si alte produse textile, concep modele de imbracaminte, instaleaza, repara si inlocuiesc tapiteria mobilierului, aparatelor ortopedice si accesoriilor de automobile, taie, razuiesc, tabacesc, lustruiesc si vopsesc pieile de animale, modifica si repara incaltaminte si articole din piele.

  • COR

    Grupa de baza 7535 Tabacari si alti muncitori in prelucrarea pielii

    Tabacarii si alti muncitori in prelucrarea pieii taie, razuiesc, curata, tabacesc, slefuiesc si vopsesc pieile de animale pentru producerea stocurilor de piele si blanuri finisate pentru confectionarea de articole de imbracaminte si alte produse.

  • COD

    COD COR 753505 - mestesugar sortator in industria pielariei