.

Cod COR modelator ceramica


Cod COR modelator ceramica

Cod COR: modelator ceramica

Cod COR: 731406 - modelator ceramica


Meseria de modelator ceramica face parte din grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati.

Istoria meseriei de modelator ceramica

Meseria de modelator ceramica a existat de mai multe milenii, incepand cu perioada neolitica. Modelatorii ceramica au folosit lutul pentru a crea obiecte decorative si utilitare, cum ar fi vase, statuete si alte obiecte. Acestia au folosit tehnici precum modelarea, arsul si vopsirea pentru a crea obiecte unice. In timpul Renasterii, modelatorii ceramica au devenit mai sofisticati, folosind tehnici precum turnarea si modelarea in lut. Acestia au creat obiecte decorative si utilitare, cum ar fi vase, statuete si alte obiecte. In prezent, modelatorii ceramica folosesc tehnici moderne, cum ar fi modelarea cu maini si imprimarea 3D, pentru a crea obiecte unice si decorative.

Model fisa de post: modelator ceramica

Fisa de post pentru meseria de modelator ceramica


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: modelator ceramica, cod COR 731406


Grupa de baza: 7314 Olari si lucratori asimilati

FISA DE POST

Titlu post: Modelator ceramica

Descrierea postului:

Modelatorul ceramica este responsabil pentru crearea de piese ceramice prin modelare manuala sau mecanica. Acesta trebuie sa creeze piese ceramice care sa se potriveasca cu specificatiile clientului si sa se incadreze in standardele de calitate.

Responsabilitati:

- Modelarea manuala sau mecanica a pieselor ceramice

- Utilizarea echipamentelor si a materialelor adecvate pentru a crea piese ceramice

- Verificarea calitatii produselor ceramice

- Asigurarea respectarii standardelor de calitate

- Mentinerea curateniei si ordinii in zona de lucru

- Respectarea procedurilor de securitate

- Comunicarea cu clientii si furnizorii

Competente:

- Experienta in modelarea manuala sau mecanica a pieselor ceramice

- Cunostinte despre materialele si echipamentele folosite in modelarea ceramica

- Abilitati de comunicare si lucru in echipa

- Abilitati de organizare si planificare

- Abilitati de rezolvare a problemelor

- Abilitati de a lucra cu atentie la detalii

- Abilitati de a lucra in conditii de stres

- Cunostinte despre standardele de calitate si securitate

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7314 Olari si lucratori asimilati

  Olarii si lucratorii asimilati acestora confectioneaza obiecte din ceramica, vase de portelan, obiecte sanitare, caramizi, tigle si discuri abrazive, realizate manual sau cu ajutorul masinilor.

 • COD

  COD COR 731406 - modelator ceramica