.

Cod COR modelator tuburi spectrale


Cod COR modelator tuburi spectrale

Cod COR: modelator tuburi spectrale

Cod COR: 731502 - modelator tuburi spectrale


Meseria de modelator tuburi spectrale face parte din grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla).

Istoria meseriei de modelator tuburi spectrale

Modelatorul tuburilor spectrale este o meserie veche, care se remarca prin construirea de tuburi spectrale, care sunt folosite in spectroscopie. Aceste tuburi sunt folosite pentru a separa diferitele componente ale luminii, astfel incat sa poata fi analizate. Modelatorii tuburilor spectrale au fost folositi inca din secolul al XIX-lea, cand au fost folosite pentru a studia spectrul solar. Acest lucru a permis cercetatorilor sa descopere diferite elemente chimice si sa inteleaga mai bine structura atomului. De-a lungul anilor, modelatorii tuburilor spectrale au dezvoltat tehnici mai sofisticate pentru a construi tuburi spectrale, care sunt folosite in prezent in spectroscopie si in alte domenii. Aceste tuburi sunt folosite pentru a analiza spectrul luminii, care poate fi folosit pentru a determina compozitia chimica a unui material sau pentru a identifica diferite elemente.

Model fisa de post: modelator tuburi spectrale

Fisa de post pentru meseria de modelator tuburi spectrale


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: modelator tuburi spectrale, cod COR 731502


Grupa de baza: 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

Titlu post: Modelator tuburi spectrale

Descrierea postului:

Modelatorul tuburilor spectrale este responsabil pentru fabricarea, asamblarea si testarea tuburilor spectrale. Acesta trebuie sa urmeze procesele de fabricatie si sa respecte standardele de calitate.

Responsabilitati:

Utilizarea echipamentelor si a materialelor necesare pentru fabricarea tuburilor spectrale.

Asamblarea si testarea tuburilor spectrale.

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de fabricatie.

Respectarea standardelor de calitate si a procedurilor de siguranta.

Monitorizarea si imbunatatirea performantei echipamentelor.

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de fabricatie.

Asigurarea calitatii produselor si a serviciilor.

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de fabricatie.

Monitorizarea si imbunatatirea performantei echipamentelor.

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de fabricatie.

Asigurarea calitatii produselor si a serviciilor.

Monitorizarea si imbunatatirea proceselor de fabricatie.

Monitorizarea si imbun

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 73

  Subgrupa Majora 73

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitori tipografi

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere si muncitorii tipografi se ocupa cu fabricarea si repararea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, articolelor diverse, cum ar fi bijuterii sau alte articole din metale pretioase, obiecte de ceramica, vase din portelan si sticla, precum si obiecte de artizanat facute din lemn sau materiale textile, piele ori materiale similare, lucrari de tipografie si legatorie. Lucrarile sunt realizate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 731

  Grupa Minora 731

  Muncitori calificati in domeniul produselor manufacturiere

  Muncitorii calificati in domeniul produselor manufacturiere imbina aptitudinile artistice si manuale pentru proiectarea, confectionarea, repararea, ajustarea, reglarea, intretinerea si ornamentarea instrumentelor de precizie, instrumentelor muzicale, bijuteriilor si a altor articole din metale pretioase, precum si a obiectelor din ceramica si portelan. Acestia aplica tehnici traditionale si/sau tehnici recent dezvoltate pentru sculptarea, modelarea, asamblarea, impletirea si ornamentarea diverselor articole din sticla, ceramica, materiale textile, paie, piatra, lemn si articolelor din piele.

 • COR

  Grupa de baza 7315 Sticlari (suflatori, slefuitori, taietori de sticla)

  Sticlarii (suflatorii, slefuitorii, taietorii de sticla) se ocupa cu suflarea, turnarea, taierea, polizarea sticlei, modelarea sticlei topite conform modelelor.

 • COD

  COD COR 731502 - modelator tuburi spectrale