.

Cod COR modelier naval


Cod COR modelier naval

Cod COR: modelier naval

Cod COR: 721104 - modelier naval


Meseria de modelier naval face parte din grupa de baza: 7211 Formatori si miezuitori.

Istoria meseriei de modelier naval

Modelierul naval este o meserie veche, care se remarca prin construirea de modele de nave, barci si alte vehicule maritime. Acest lucru a inceput in secolul al XVII-lea, cand modelele de nave au fost folosite pentru a ajuta la proiectarea si construirea de nave reale. Modelierii navali au folosit lemn, metal si alte materiale pentru a construi modelele, care au fost apoi folosite pentru a testa diferite design-uri si tehnologii. Aceste modele au fost, de asemenea, folosite pentru a prezenta proiectele de nave inainte de construirea lor. in prezent, modelierii navali folosesc tehnologii avansate, cum ar fi CAD si 3D printing, pentru a construi modele de nave si alte vehicule maritime. Aceste modele sunt folosite pentru a testa design-uri si tehnologii noi, precum si pentru a prezenta proiectele de nave inainte de construirea lor.

Model fisa de post: modelier naval

Fisa de post pentru meseria de modelier naval


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: modelier naval, cod COR 721104


Grupa de baza: 7211 Formatori si miezuitori

Titlu post: Modelier naval

Descrierea postului:

Modelierul naval este responsabil pentru proiectarea, construirea si intretinerea modelelor navale. Acesta trebuie sa creeze modele navale care sa reflecte designul si performanta reala a navei. Modelierul naval trebuie sa utilizeze materiale precum lemn, plastic, metal si alte materiale pentru a construi modelele. Acesta trebuie sa utilizeze echipamente precum masini de taiat, masini de gaurit, masini de frezat si alte echipamente pentru a construi modelele. Modelierul naval trebuie sa utilizeze tehnici precum laminarea, sudarea, lipirea si alte tehnici pentru a construi modelele. Acesta trebuie sa verifice si sa intretina modelele pentru a se asigura ca acestea functioneaza corect.

Responsabilitati:

- Proiectarea si construirea modelelor navale

- Utilizarea materialelor si echipamentelor necesare pentru construirea modelelor

- Utilizarea tehnicilor necesare pentru construirea modelelor

- Verificarea si intretinerea modelelor

- Asigurarea calitatii modelelor

- Respectarea standardelor de siguranta si securitate

Calificari:

- Experienta in proiectarea si construirea modelelor navale

- Cunostinte des

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 72

  Subgrupa Majora 72

  Muncitori calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilati

  Muncitorii calificati in metalurgie, constructii de masini si asimilatii acestora se ocupa cu turnarea, sudarea sau forjarea metalelor sau prin alte metode (procedee), monteaza, intretin si repara structuri metalice grele, regleaza, asambleaza, intretin si repara masini si instalatii inclusiv motoarele vehiculelor sau produc unelte ori diverse articole din metale nepretioase. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a organizarii activitatii, a materialelor si uneltelor folosite, precum si natura si scopul produsului final.

 • 721

  Grupa Minora 721

  Turnatori, tinichigii-cazangii, sudori, formatori si asimilati

  Turnatorii, tinichigiii-cazangii, sudorii, formatorii si asimilatii acestora confectioneaza matrite pentru turnarea metalelor, sudeaza si taie piese metalice, confectioneaza si repara articole din tabla, instaleaza, ridica, intretin si repara structuri de metale grele, funiculare si alte echipamente similare.

 • COR

  Grupa de baza 7211 Formatori si miezuitori

  Formatorii si miezuitorii confectioneaza matritele si miezurile pentru turnarea metalelor.

 • COD

  COD COR 721104 - modelier naval