.

Cod COR montator accesorii pentru calapoade


Cod COR montator accesorii pentru calapoade

Cod COR: montator accesorii pentru calapoade

Cod COR: 752312 - montator accesorii pentru calapoade


Meseria de montator accesorii pentru calapoade face parte din grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn.

Istoria meseriei de montator accesorii pentru calapoade

Meseria de montator de accesorii pentru calapoade a existat de cand lumea. Acest lucru a inceput in anii 1800, cand oamenii au inceput sa foloseasca calapoade pentru a proteja incaltamintea lor. Acestea erau facute din piele si erau invelite in metal pentru a le face mai durabile. Pentru a le face mai atractive, oamenii au inceput sa adauge accesorii precum pietre pretioase, pene si alte ornamente. Acest lucru a necesitat un montator de accesorii pentru calapoade, care sa poata sa le monteze si sa le fixeze in mod corespunzator. Acest lucru a devenit o meserie foarte populara si a fost practicata de-a lungul anilor. in prezent, montatorii de accesorii pentru calapoade sunt inca foarte solicitati, deoarece acestia sunt necesari pentru a face incaltamintea mai atractiva si mai durabila.

Model fisa de post: montator accesorii pentru calapoade

Fisa de post pentru meseria de montator accesorii pentru calapoade


Numele și prenumele salariatului:


Denumirea postului: montator accesorii pentru calapoade, cod COR 752312


Grupa de baza: 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

FISA DE POST

Titlu post: Montator accesorii pentru calapoade

Departament: Productie

Locatie: ___________

Subordonat: ___________

Responsabilitati:

- Montarea si asamblarea accesoriilor pentru calapoade, in conformitate cu specificatiile tehnice;

- Verificarea calitatii produselor finite;

- Mentinerea unui mediu de lucru curat si organizat;

- Respectarea procedurilor de securitate si a regulilor de protectia muncii;

- Executarea altor sarcini conexe, atunci cand este necesar.

Cerinte:

- Experienta anterioara in domeniul montarii accesoriilor pentru calapoade;

- Abilitati de utilizare a sculelor si echipamentelor specifice;

- Abilitati de citire si interpretare a desenelor tehnice;

- Abilitati de lucru in echipa;

- Atentie la detalii si spirit de observatie;

- Capacitatea de a lucra in conditii de stres.

 • 7

  Grupa Majora 7

  Muncitori calificati si asimilati

  Muncitorii calificati si asimilatii acestora aplica cunostinte si competente specifice in domenii privind construirea si intretinerea cladirilor, ridicarea structurilor metalice, reglarea masinilor-unelte sau fabricarea, montarea, intretinerea si repararea utilajelor, echipamentelor ori uneltelor, executarea lucrarilor specifice de imprimare si producere sau procesare a produselor alimentare, textile, din lemn, metal ori a altor articole, inclusiv a obiectelor de artizanat. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul unor unelte cu actionare manuala si al altor tipuri de unelte, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor. Sarcinile efectuate necesita o intelegere a tuturor etapelor procesului de productie, a materialelor si uneltelor folosite, precum si a naturii si scopului produsului final.

 • 75

  Subgrupa Majora 75

  Muncitori calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati

  Muncitorii calificati in industria alimentara, prelucrarea lemnului, confectii si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu prelucrarea si procesarea materiilor prime din agricultura si pescuit in produse alimentare si in alte produse, precum si cu producerea si repararea bunurilor realizate din lemn, textile, blana, piele sau alte materiale. Lucrarile sunt executate manual sau cu ajutorul uneltelor cu actionare manuala ori de alta natura, care sunt folosite pentru a reduce cantitatea de efort fizic si timpul necesar pentru sarcini specifice, precum si pentru imbunatatirea calitatii produselor.

 • 752

  Grupa Minora 752

  Muncitori calificati in tratarea lemnului si asimilati

  Muncitorii calificati in tratarea lemnului si alti lucratori asimilati acestora se ocupa cu tratarea si prelucrarea lemnului, producerea de placi aglomerate, placi dure, placi de izolare, placaje, furnire si produse similare din lemn, executarea, decorarea si repararea mobilierului din lemn, a vehiculelor si a altor produse din lemn. Acestia folosesc unelte manuale specializate si monteaza, opereaza si supravegheaza echipamentele, instalatiile si masinile-unelte de prelucrare a lemnului.

 • COR

  Grupa de baza 7523 Reglori si operatori la masini de prelucrat lemn

  Reglorii si operatorii la masini de prelucrat lemn monteaza si monitorizeaza masinile automate sau semiautomate de prelucrat lemnul, cum ar fi masini de taiere de precizie, masini de rindeluit, masini de alezat, strunguri si masini de sculptat in lemn pentru fabricarea sau repararea pieselor din lemn pentru mobilier, accesorii si alte produse din lemn.

 • COD

  COD COR 752312 - montator accesorii pentru calapoade